Lélek, barátság

#Lélek #barátság

210 db cikk a témában

#felelős
2017.02.16.

Mutasd meg a szüleidnek, hogy felelősségteljesen viselkedsz!

Tininek lenni nem könnyű. Ebben a korban a megfelelni vágyás (főleg a kortársaknak) a legnagyobb mozgató erő, amit ráadásul nap mint nap az orrunk alá dörgölnek a barátok, a magazinok, videoklipek és a tévé. Szex, drogok, alkohol, buli minden mennyiségben. Csoda hát, hogy a szülők szívinfarktust kapnak, amikor el akarunk menni egy házibuliba vagy egy szülinapra? Mit tehetsz, hogy bebizonyítsd, hogy tudsz felelősségteljesen viselkedni?

#hallgat
2017.02.15.

Hogyan legyél jobb hallgatóság?

Egy egész sor előnnyel jár, különösen a személyes és szakmai kapcsolataid terén, ha megtanulod, hogyan legyél jobb hallgatóság. Lássunk néhány tippet!

#pesszimista
2017.02.10.

9 módszer, hogy megszabadulj a negatív érzésektől

Talán nehéz elhinni, de az érzések szokásokká válhatnak, ha sokat ismételjük őket, így a negatív érzések és gondolatok is beépülhetnek a mindennapjainkba. Hogy megállítsd ezek elmérgesedését, meg kell tanulnod kezelni a negatív hatásokat.

#csók
2017.02.06.

Hogyan fogadd el a pasid lánybarátait?

Eloszlathatja a féltékenységed és a bizonytalanság érzeted, ha megtanulod, hogyan kezeld a barátod lánybarátait. Ha megtiltod neki, hogy lányokkal is barátkozzon, az nem csak zokon eshet neki, de azt is hiheti általa, hogy irányítani akarod a baráti kapcsolatait (is). Ha ezzel a dilemmával küzdesz, íme, 7 tipp.

#onlien etikett
2017.01.22.

Online etikett: gondolkodj, mielőtt kattintasz!

Milyen szokásokat gyakorolsz a való életben? Kinyitod az ajtót mások előtt, átadod a helyed a buszon, illedelmes és segítőkész vagy? És mi a helyzet az online világgal, ott is a megfelelő módon viselkedsz?

#változtat
2017.01.01.

Miért nem sikerül megtartani az újévi fogadalmat?

Miért nem sikerült már megint betartani a szilveszteri fogadalmakat? Mostanra már az első fogadalmak elbuktak. Miért? Lássuk, melyek azok a csapdák, amiket ha elkerülünk, akkor a 2017-es évben biztosabban elérhetjük céljainkat.

#karácsony
2016.12.29.

7 tipp a karácsony utáni lehangoltság megelőzésére

A karácsony a partik, az ajándékok és a családi együttlét időszaka, sok meghittséggel és mókával. Így nem meglepő, hogy amikor jön január, elmúlik a karácsonyi hangulat. De ne aggódj, van néhány remek ötletünk arra, hogyan birkózz meg a karácsony utáni időszakkal!

#szünidő
2016.12.27.

Ötletek téli szünetre: Tedd rendbe magad!

A karácsony előtti állandó rohanás után nehéz megállni a szeretet ünnepén, sőt van, hogy az egész szünet alatt csak rohanunk, és nincs időnk semmiféle szórakozásra. Lehet eddig ennek nem is szenteltél külön figyelmet, de idén legyen másképp! Ne rohanjanak el melletted a napok!

#boldog
2016.09.26.

Hogyan légy boldogabb 30 percen belül?

Ahhoz, hogy boldogabb legyél, nem feltétlenül szükséges, hogy a hosszú távú álmaid megvalósuljanak. Akár most azonnal hozzákezdhetsz az első lépések megtételének! A következő 30 percben próbálj ki párat alábbi tippjeink közül!

#honvágy
2016.09.16.

Hogyan birkózz meg a honvággyal?

Az egyetem elkezdése mindenkinek nagy változást jelent: egy teljesen idegen helyen kell új életet kezdened. Így lehetőséged adódik arra, hogy kicsit eltávolodj a családtól és barátoktól, és tegyél egy nagy lépést az önálló élet felé! Mit tegyél, ha ebben az izgalmas kalandban mégis rád tör a honvágy?

#gyász
2016.05.22.

8 dolog, amit sose mondj egy gyászolónak

Természetes, hogy segíteni szeretnél gyászoló barátodnak, de sajnos ilyenkor nagyon nehéz bármit - különösen a megfelelő szavakat - mondani. A halál még ma is tabutéma, így ha beszélnünk kell róla, az szorongással és kellemetlen érzésekkel tölt el.

#házi kedvenc
2016.04.27.

Így tesznek a háziállatok egészségesebbé

Az állatok jókedvet sugároznak a mindennapjainkba. De most nem csak arról az érzésről beszélünk, hogy boldogok vagyunk, ha körülöttünk vannak, hanem hogy a kedvenceink segítenek az egészségünk megőrzésében. Nem is akárhogyan!

#önbizalom
2016.04.16.

Mit tegyek, hogy növeljem az önbizalmam?

Hogyan várnánk el másoktól, hogy szeressenek, tiszteljenek minket, ha önmagunkat nem tudjuk elfogadni? A mások által tartott tükörből úgy is csak azt látjuk meg, amit látni szeretnék.

#hangulat
2016.04.14.

Mi az a bipoláris zavar?

Mi a közös Juhász Gyulában, Ernest Hemingway-ben és Vincent van Gogh-ban? Mindegyikük bipoláris zavarban szenvedett. Mi az a bipolaritás? Miért van az, hogy egyik pillanatban a depressziós ember kifejezetten jól érzi magát, boldog, aztán pedig a mélységbe zuhan a hangulata?

#fogyókúra
2016.01.01.

Miért nem szeretjük az újévi fogadalmakat?

Szilveszter és az újévi fogadalmak. Minden év elején megfogadunk valamit, azután persze nem lesz belőle semmi. Ezért aztán már nem is szeretünk fogadalmakat tenni. Mert „úgyis belebukunk”, mert „úgysem sikerülhet”. Igazunk van, ha így gondolkodunk?