/ LÉLEK / barátság

LÉLEK barátság kategória (434)

"Nem bírom, ha néznek, teljesen zavarba jövök. Nem szeretek idegenek között lenni, mert úgy érzem, mindenki engem bámul. Már próbáltam olyat, hogy leírtam egy papírra amit jónak látok magamban, minden nap megnéztem, de nem segített..." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából
2010-05-18
Kedves Doktornő! Mi lehet annak az oka, hogy nem tudom élvezni a testi érintést? Gyermekkoromban sem szerettem, ha ölelgettek, vagy ha hozzám értek. Emiatt a kistestvéremmel sok veszekedésünk is volt, aminek mindig sírás lett a vége.
2010-04-29
Idegen társaságban kell megjelenned, randira hív álmaid pasija/lánya, komoly tétet jelentő vizsga előtt állsz, esetleg komoly döntést kell meghoznod? A legtöbb emberen ilyenkor úrrá lesz a kétség, s a félelmek szinte megbénítják az illető ésszerű gondolkodását. Hogyan semlegesítsd ezeket a bénító, hibás gondolatokat? Most csokorba szedtük, íme:
2010-04-25
Ez a tanulmány olyan gyerekeket mutat be, akik erőszakoskodással próbálnak népszerűséget kivívni maguknak.
2010-04-25
Egy tanulmány készítői, akik több mint hétezer tinédzser fizikai aktivitását vizsgálták, arra a következtetésre jutottak, hogy az érzelmi és magatartásbeli problémák összefüggésben vannak a mozgáshiánnyal.
2010-04-22
A disztímiát a depressziónak egy hosszasabb lefolyású, ám kevésbé súlyos változataként szokták jellemezni. Kutatások szerint, ha nem kezelik, a tünetek egyre súlyosabbak lesznek.
2010-04-15
A közérzetedre és az egészségedre is jó hatással lehet, ha leírva látod gondolataid visszatükröződését. Az alternatív gyógymódok támogatói már régóta összefüggést véltek felfedezni a kreatív kifejezőerő és az egészség között (gondolj a művészeti és zene terápia népszerűségére). Most pedig tudományos bizonyíték van rá, hogy az újságírás is jó hatással lehet az egészségedre.
2010-03-27
Az iskolai vagy az iskolán kívül trénerek akár többek is lehetnek, mint egy sima edző, aki segít neked, hogy kordában tartsd magad. A sporton keresztül ugyanis rengeteg dolgot megtanulhatsz, amit kiválóan alkalmazhatsz a későbbiek során az életedben. Emellett ha jó kapcsolat van közted és az edződ között az még inkább csak segíti azt, hogy a legjobbat hozd ki magadból az adott sportban.
2010-03-17
"Sajnos az édesanyám depressziós. Milyen természetes módszerekkel tudná kezelni magát? Nem működik jól sem a pajzsmirigye, sem a mája." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.
2010-03-07
Az iskolai vagy az iskolán kívül trénerek akár többek is lehetnek, mint egy sima edző, aki segít neked, hogy kordában tartsd magad. A sporton keresztül ugyanis rengeteg dolgot megtanulhatsz, amit kiválóan alkalmazhatsz a későbbiek során az életedben. Emellett ha jó kapcsolat van közted és az edződ között az még inkább csak segíti azt, hogy a legjobbat hozd ki magadból az adott sportban.
2010-03-03
Ritkán találod meg másokkal a közös hangot? Talán nem ügyelsz kellően olyan fontos dolgokra, melyek ahhoz szükségesek, hogy mások szeressenek.
2010-01-27
Az állatok jókedvet sugároznak a mindennapjainkba. De most nem csak arról az érzésről beszélünk, hogy boldogok vagyunk ha körülöttünk vannak, hanem a kedvenceink segítenek nekünk egészségesnek lenni, és úgy is maradni.
2010-01-25
Rossz napod van? Lehangolt vagy? Semmihez sincs kedved? Adunk pár tippet, hogy jobban érezd magad!
2010-01-15
Néhányaknak hallgatni egy szerelmes, vagy annak tűnő számot, talán nyálas lehet. De egy nemrégiben Amerikában napvilágot látott felmérés szerint az egyes zenék nem csak a fülünket károsíthatják. Ugyanis a tinik által top előadóknak titulált előadók zenéikkel egy hamis üzenetet küldenek a tiniknek, így fiatalok tömkelege válik egészségtelen kapcsolatok rabjaivá.
2010-01-07
A világ nem egyszerű. Mindenki máshogy látja. Amíg nekem a pohár félig tele van, neked lehet hogy félig üres. Sajnos a mai tinik világában a „félig-üres pohár szindróma” kezd elterjedni. Ezért nem árt rákukkantani, hogy milyen hatással van ránk, ha huzamosabb ideig pesszimistán gondolkodunk magunkról és a világról egyaránt.
2009-11-26
<<  1 ... 26 27 28 29  >>