tippek
#Lélek

Hogyan viselkedj az első randin? - Hogy legyen második is...

2011.01.17.
1 perces olvasási idő

Szeretnéd, hogy legyen következő randevú is? Kövesd az alábbi tippeket, tedd még hozzá a saját ötleteidet is, s az eredmény biztosan nem marad el.

Tervezd meg az első alkalmat

Mindegy, hogy szoktál- e tervezgetni, vagy hogy mennyire érzed tutinak a dolgokat…, bármi megtörténhet az első alkalommal (is). Valamelyikőtök belebotlik korábbi szerelmébe, vagy elmarad az előadás, amire együtt indultatok. Mindegy, hogy mit terveztetek az első randira, készüljetek alternatív programokkal – biztos, ami biztos alapon.

Elsőre csak egy rövid találkára készülj

Nyilván azt gondolod, hogy majd minden rendben zajlik köztetek - mindenesetre érdemes kevésbé kellemes élményekre is felkészülnöd. Miért kellene összezárva lenni valakivel egy egész napos túrán, ha nem érzel magadban kellő bizsergést a másik iránt. Arra törekedj, hogy az első találkozás ne legyen több egy vagy két óránál. Ha a találka után is azt érzed, hogy vonzódsz a másikhoz, legközelebb több időt is együtt tölthettek.

Nehogy elkéss!

Nincs annál rosszabb, mint amikor a másikra várnod kell – törheted a fejed, valóban késik vagy egyáltalán nem is akar eljönni a választottad. Spórold meg a fölösleges stresszt – az első találkozás amúgy is kellő izgalommal jár – légy ott időben.

Ne öltözz túl - beszéljétek meg előre

Az első alkalommal érdemes megbeszélni ki mit vegyen föl. Kellemetlenséget okozhat, ha az egyik az alkalomhoz képest alul-, vagy éppen túlöltözik. Ha ismeretlennel randizol, elengedhetetlen előre tisztázni miről ismeritek föl egymást a tömegben. Elég ciki lenne végigkérdezni többeket is, vajon rád várnak-e.

Finoman udvarolj

Ha tetszik valami a másik emberen, ne szégyelld elmondani neki. Vigyázz, ne ess túlzásokba. Egy-két finom bók elegendő az első alkalommal. Hülyén hangozna egy eltúlzott dicshimnusz, nyilván te sem erre törekszel. Légy őszinte, nyitott, hogy utólag ne szégyenkezhess az elhangzottak, vagy a viselkedésed miatt.

Ne vidd túlzásba az ivást

A mértéktelen ivászat már az első alkalommal kiábrándító. Kerüld az ilyen helyzeteket; ha muszáj is, csak mértékkel fogyassz alkoholt.

Beszélj és hallgass

Randiztál már olyannal, aki nem volt képes figyelmesen végighallgatni téged? Vagy olyannal, akinek nem volt mit mondania? Ilyenkor már az első alkalom kész kudarc. Aki kevésbé bátor, ne szégyelljen néhány gondolattal előre felkészülni a találkozásra. Akik pedig tudják magukról, hogy megállás nélkül ömlik belőlük a szó, tegyenek lakatot a szájukra, hogy a másik fél is szóhoz juthasson.

Ápoltan menj randevúra

Ügyelj arra, hogy ne legyen ételmaradék a fogad közé szorulva, ne legyen izzadság-, szájszagod, s a jó ízlés határát sem kell átlépni azzal, hogy mindened kilátszik a ruhádból.

(O.K.T.)