Örök klasszikus, ami percek alatt összeüthető, nem igényel különösebb főzési tudományt és nagyon finom. Epebetegeknek és lisztérzékenyeknek is ajánljuk receptünket.
Nehézség: könnyű |
Hozzávalók:
- 50-70 dkg gyümölcs
- 8-10 dkg kristálycukor
- 2 dl tejföl vagy tejszín
- 3-4 citromkarika
- szegfűszeg
- rizsliszt
- fahéj
- só
Hogyan készítsük el?
A megtisztított gyümölcsöket 1,5 liter fahéjas, szegfűszeges, cukros, forrásban lévő vízben 5-10 percig főzzük. Egy csipet sóval és 3-4 citromkarikával is ízesítjük.
A tejfölből vagy tejszínből két teáskanálnyi rizsliszttel habarást készítünk, a forrásban lévő leveshez adjuk, és újra összeforraljuk. Vigyázzunk, nehogy a citromtól keserű legyen!
A levest rizsliszt helyett be lehet habarni vaníliás pudingporral is. Hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatjuk. Télen friss gyümölcs helyett fagyasztott vagy konzerv gyümölcsökből is elkészíthetjük ugyanezt.
Jó étvágyat kívánunk!