/ RECEPTEK / Barackos-gombás-currys-gy...
  2014-07-15

Barackos-gombás-currys-gyömbéres csirke

Nem gondolnád, hogy összeillik a barack, a gomba és a curry, igaz? Próbáld ki az alábbi receptet és győződj meg magad róla! Lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • Kb. fél kiló csirkemell
  • 30 dkg gomba
  • 1 doboz barackbefőtt
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek. keményítő
  • 1 ek olaj
  • margarin
  • 5 evőkanál cukor
  • Curry por
  • Gyömbér por
  • Fokhagyma por, vagy fokhagyma
  • Bors
  • Rozmaring


  •  

Elkészítés:

A felkockázott csirkemellet egy tálban befüszerezzük : kb. 1 teáskanál bors, egy mokkáskanál fokhagyma granulátum (vagy 2 gerezd kinyomott fokhagyma), egy púpos mokkáskanál őrölt gyömbér, késhegynyi őrölt rozmaring, 1 teáskanál curry por, 1 teáskanál só. Hozzáadok 1 evőkanál keményítőt, és egy evőkanál olajat. Összekeverjük, félretesszük pácolódni.

Kb. 5 dkg margarinon megpirítjuk a 30 dkg felszeletelt gombát. Ehhez is adunk egy kicsit a felsorolt fűszerekből ízesítésként. Félretesszük.

Egy másik serpenyőben 5 evőkanál cukron flambírozzuk a (nem egészen) egy doboz nagy kockákra felvágott barackbefőttet, ami annyit tesz, hogy beleteszem a cukrot, rá a barackot, és nagy lángon elkezdjük sütögetni, kevergetni, egészen addig amíg a elfő a leve, és a cukor már szálasodik a kevergetésnél, a barack pedig pirul.

Ha elkészült, ráöntjük a pirított gombára, összekeverjük.

Kb. 5 dkg margarinon hirtelen kisütjük, megpirítjuk a bepácolt csirkemellet.

Ha elkészült összekeverjük az összes hozzávalót, felöntöm a barack levével, pár percig fedő alatt hagyjuk összeérni az ízeket. Krumplipürével fogyasztjuk!

Nehézség: közepes

Jó étvágyat!

 

Receptek lisztérzékenyeknek