/ LÉLEK / Szerelmes vagyok az unoka...
  2012-12-12

Szerelmes vagyok az unokatestvérembe!

Mit tegyek, ha az első unokatesómba vagyok szerelmes? Hogyan közöljem ezt vele? Vagy talán jobb, ha titokban tartom? Válogatás a KamaszPanasz szakértő válaszol rovatából.

- hirdetések -

Kedves Levélíró!

Bár az unokatesó nem édestestvér, de szigorú értelemben véve mégis csak családtag, és bizony elképzelhető, hogy a családod nem fogja nagy lelkesedéssel fogadni a tényt, ha esetleg lesz valami köztetek. Nagyon közeli rokonságnál felmerül a vérfertőzés lehetősége is, a születendő gyermekeknél komoly genetikai problémák fordulhatnak elő.

Ha úgy érzed, mindenképpen el kellene neki mondanod, akkor nyugodtan mondd el, jobb, mintha benned maradna. Viszont gondold át azt is, hogy megbízhatsz-e benne… hiszen nem lenne jó, ha a családtagjaidtól hallanád vissza a szerelmi vallomásod. Persze sok függ az ő válaszától, de lehet, hogy érdemes volna elfogadnod magadban, hogy az unokatesód mindig is az unokatesód marad, és semmi több, hiszen hosszabb távon nem érdemes benne gondolkodnod a fentebb leírtak miatt.

(KamaszPanasz - Ujpál Zsófia, pszichológus)

  Ti kérdeztétek


ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!
eddig 3 hozzászólás érkezett
benijamin írta:
Dátum 2010-05-21 15:07:25
OMG saját uncsid ba ébreggymá fel XD:D:D

am nagyooon lol ezaz oldal x:D:D olyanokat lehet röhögni X::D
Bebe írta:
Dátum 2010-05-13 16:54:57
szia!nem akarok gonosz lenni,de szerintem felejtsd el!!!Az életünkben nem egy nagy Ő van!a világban több ember is passzolhat hozzád!És ez a családtagoknak is kellemetlen lenne...Tudom,hogy nehéz...De ez a jó döntés,az biztos szia
Lilienn írta:
Dátum 2010-05-09 22:04:46
Szia! Egyszer olvastam egy cikket egy lányról meg egy fiúról akik édestestvérekként szerettek egymásba, bár egyikük nevelőszülőknél nevelkedett és így csak felnőttként találkoztak. De akkor is nagyon furcsa érzés lehet..De elvileg a rokonaikhoz könnyebben vonzódunk hisz több hasonlóság van bennünk kívül-belül..