/ DROG, CIGI, ALKOHOL / drog

DROG, CIGI, ALKOHOL drog kategória (132)

Kétszer gyorsabban fogy a kokainfüggők szürkeállománya, mint amennyit az öregedéssel természetesen együtt járó agyszövet vesztés indokol - állapították meg a Cambridge-i Egyetem kutatói.
2012-04-29
Hatályba lépett a dizájner drogok visszaszorítását célzó rendelet, amely a konkrét szerek mellett az alapvegyületeket felsoroló úgynevezett C listát is tartalmazza.
2012-04-04
Egy új tanulmány szerint 80 százalékkal nagyobb az öngyilkosságra való hajlam kockázata, ha metamfetamint fogyasztanak rendszeresen a kábítószerrel visszaélők, mint másfajta drog használata során.
2012-03-02
Meghatározni a függőség fogalmát nehéz... De ismertetni azt, hogy hogyan kezeljünk egy drogost vagy alkoholistát, még nehezebb. Ráadásul nemcsak ezek a szerek válthatnak ki kóros magatartást.
2012-03-01
Vajon milyen lehet a mélyből és a megalázottságból egy csapásra elismertté válni? Meg tudja-e változtatni egy drogelvonó az életet? Érdemes-e újrakezdeni, megpróbálni, küzdeni? IGEN! Ezt támasztja alá néhány tini története...
2012-02-15
A glaukómát ugyan az időskor jellemző betegségeként tartják számon, a fiatal drogfüggőknél sem ritka... Egy tanulmány szerint összefüggés lehet a kokain fogyasztása és a súlyos szemprobléma kialakulása között.
2012-02-10
Elhagyta a kórházat a másik férfi is, aki a GHB, más néven a Gina tudatmódosító szertől kapott életveszélyes mérgezést szerdán Debrecenben; rendőrségi kihallgatása csütörtök kora délután megkezdődött - közölte a rendőrség az MTI-vel.
2012-01-27
Az egészségügyi szakértők először egy olyan eset kapcsán figyeltek fel a jelenségre, amikor is egy fiatal férfit vittek be a mentősök ájultan a helyi kórházba, ahol az orvosok megállapították a szén-monoxid mérgezés tényállását, de a mérgezés okát vagy a forrását nem tudták kideríteni.
2012-01-26
Az elmúlt két évben 141 új dizájnerdrog jelent meg a piacon. Újabb és újabb szerek kerülnek tiltólistára, ezzel párhuzamosan azonban újabb drogok születnek meg.
2012-01-25
A droghasználat miatt súlyos, életveszélyes állapotba került három fiatal közül ketten már elhagyhatták a kórházat, harmadik társuk pedig a nap folyamán mehet haza - tudta meg az MTI vasárnap Zacher Gábortól, a fővárosi Péterfy Sándor utcai kórház telephelye (volt Erzsébet kórház) klinikai toxikológiai osztályának vezetőjétől.
2012-01-09
„Serdülőkorú fiatalok egészsége és életmódja 2010” címmel megjelent az Iskoláskorú Gyermekek Egészségmagatartása (Health Behaviour in School-aged Children; HBSC) nemzetközi kutatás legújabb, több mint 8000 tanuló bevonásával lezajlott országos felméréséről készült kutatási jelentés.
2011-11-27
Tudósok szerint a gyakori marihuánafogyasztás a skizofréniához hasonló tüneteket, elváltozásokat okoz a szenvedélybeteg ember agyában: koncentrációs zavart és memóriakiesést eredményez.
2011-11-20
Kábítószerügyben a legszembeötlőbb változás 2010-ben a heroin háttérbe szorulása és az amfetaminok, valamint az új dizájner drogok fogyasztásának terjedése volt – állapítja meg a Nemzeti Drog Fókuszpont a magyarországi kábítószerhelyzetet elemző éves jelentésében. A jelentés rámutat a középiskolások drogérintettségének növekedésére is.
2011-11-12
Az amfetamin használata állatkísérletekben neurobiológiai kiegyensúlyozatlanságot okozott és növelte a kockázatvállaló viselkedés valószínűségét - idézte kanadai kutatók megállapítását a ScienceDaily című ismeretterjesztő portál.
2011-11-09
Egy új tanulmány szerint azokra a tizenévesekre, akik túlsúlyosak vagy elhízottak, sokkal jobban jellemző a helytelen viselkedés (dohányzás, felelőtlen szexuális élet), mint a normál testsúlyú társaikra.
2011-11-09
<<  1 ... 4 5 6 7 8 9  >>