Drog, cigi, alkohol, drog

#Drog, cigi, alkohol #drog

106 db cikk a témában

A kéjgáz egészségügyi kockázatai
#kéjgáz
2015.09.16.

A kéjgáz egészségügyi kockázatai

Tisztelt szakértő! A bulikon gyakran látok olyan fiatalokat, akik a lufiból szívnak valamiféle gázt. Úgy hallottam, hogy ez a dinitrogén-oxid, más néven kéjgáz, amit arra használnak, hogy feldobják vele a hangulatukat. Azon tűnődtem, hogy ki kéne próbálni, de aggályaim vannak...

Ezt művelték velem a drogok
#drog
2015.08.26.

Ezt művelték velem a drogok

25 éves srác vagyok. 7 évig drogoztam és 9 évig voltam alkoholista. 15 évesen már egyedül töményeztem suli előtt. 13 éve dohányzom (édesanyám halála óta), de már egész gyerekkoromban is voltak depresszív gondolataim.

A drogfogyasztás egészségügyi következményei
#drog
2015.08.05.

A drogfogyasztás egészségügyi következményei

A drogfüggőség valójában nem más, mint agyműködési zavar. Habár az első droghasználat még történhet önként, a rendszeres droghasználat bizonyítottan megváltoztatja a génkifejeződést - ez az a folyamat, amikor a DNS-ben tárolt információ segítségével lezajlik az RNS-transzkripció, majd a fehérjeszintézis.

#drog
2015.07.31.

Nem vagyok függő, csak szeretem a füvet

A szerkesztőségünkbe érkezett egy levél, amelyben egy tizenéves leírja történetét. Hogyan kezdődött a viszonya a fűvel, hogyan vált rendszeres használóvá. Konkrét kérdést nem tett fel nekünk, de leírja, hogy ő magát nem tekinti függőnek, mert rendelkezik akaraterővel, ha úgy adódna, le tudna állni. Biztos?

#drog
2015.06.09.

DrogJog: mi számít drognak?

Kipróbálhatom? Ki merjem próbálni? Milyen veszélyei vannak? Mi lesz, ha a szülők megtudják? Mi lesz, ha az iskola igazgatója megtudja? Megéri kockáztatni? Milyen negatív hatásai vannak az egészségemre és a jövőmre nézve? Számos kérdést felvetnek a drogok: összeszedtük a válaszokat a leggyakoribb kérdésekre.

#marihuána
2015.03.14.

A kamaszok és a marihuána

Egy tanulmány megállapította, hogy azok, akik korán elkezdik a dohányzást, nagyobb valószínűséggel próbálják ki a marihuánát.

#drog
2015.01.26.

Őszintén a drogokról

Mára már sajnos bárki hozzájuthat drogokhoz illegálisan és legálisan is. Legálisan például akkor, amikor egy "hiperaktív" gyereknek gyógyszert adnak - ez a gyógyszer valójában egy nagyon erős drog.

#drog
2014.12.30.

Miért akadnak ki a szülők, ha szóba kerül a drog?

Minden szülő rémálma, hogy a gyermeke eltűnik, megsérül, vagy drogozni kezd. Különösen nagy a veszély ilyenkor, a szilveszteri bulik alkalmával. A különböző drogok - legyen az füves cigi vagy heroin - a szülők számára egyet jelent a veszéllyel. Miért reagálnak így a szülők? Miért félnek attól, hogy a gyermekük „drogos” lesz?

#másnapos
2014.04.02.

Buli-tréninget tartottak fiataloknak orvosok

„Buli tréninget” tartottak 16-17 éves fiataloknak a Semmelweis Egyetem orvosai az SE Intenzív Terápiás, Aneszteziológiai és Sürgősségi Továbbképző Orvoskongresszusa (SIASTOK) keretében, ahol idén kiemelten foglalkoztak a fiatalok problémáival.

Le szeretnék szokni a füves cigiről!
#drog
2014.02.20.

Le szeretnék szokni a füves cigiről!

"Körülbelül már fél éve szívok füves cigit, és alkalomszerűen használok más drogokat is. Átlagosan egy héten háromszor csinálom, hétvégente pedig egy kicsit többször. De úgy érzem, hogy lassan tönkreteszi az anyag teljesen az életem."

#alkohol
2013.10.19.

Alkohol és marihuána: melyik veszélyesebb?

Mindkettő függőséget okozhat, ami aztán szakember segítségét igényli. Tisztában vagyunk vele, hogy az alkohol hozzájárul a máj károsodásához, de néhány kutatás még azt is feltételezi, hogy az alkohol kis(!) mennyiségben előnyös lehet az egészséged szempontjából.

Rush és Flow: két veszélyes szer
#rush
2013.08.16.

Rush és Flow: két veszélyes szer

Közel hetente azonosítanak be új, illegális kábítószert az EU tagállamaiban, ahol a hatóságok küzdelmét megnehezíti az interneten való terjesztés - közölte a kábítószer és kábítószer-függőség európai megfigyelő központja (EMCDDA).

#spangli
2013.08.04.

Okok, amiért jobb leállni a spanglival

Az amerikai nemzeti drogszövetség szerint a marihuána a leggyakrabban használt illegális drog. A legfőbb összetevője a THC vagy tetrahidro-kannabiol, ami az állapotváltozást, vagy a "repülést" okozza. Ez egy kémiai anyag, ami a tüdőn keresztül a vérkeringésbe jutva befolyásolja az agy és más szervek működését.

A varázsgomba hatásai
#varázsgomba
2013.06.21.

A varázsgomba hatásai

Kedves KamaszPanasz! Azon gondolkodom, hogy kipróbálom a psilocybin-gombákat. Milyen hatásai lehetnek az agysejtekre és az egész testemre? Mit lehet még tudni róluk? Azt hallottam, hogy a varázsgomba nem olyan veszélyes, mint az LSD, sőt a gomba egyáltalán nem ártalmas. A psilocybin-gomba esetleg tartalmazhat LSD-t is?

#drog
2012.06.26.

Mondj nemet a drogokra!

Kedden volt a kábítószerfogyasztás elleni küzdelem világnapja. Cikkünkkel segítséget nyújtunk mindazoknak, akik nemet szeretnének mondani a drogokra. Hogyan utasíthatod el, ha droggal kínálnának? Adunk 10 tippet!