Drog, cigi, alkohol, drog

#Drog, cigi, alkohol #drog

106 db cikk a témában

A droghasználók árulkodó bőrtünetei
#drog
2018.06.17.

A droghasználók árulkodó bőrtünetei

A kábítószerek fogyasztását általában jellegzetes tünetek kísérik, melyek időben történő felismerése életmentő lehet. A számtalan gyanújel közül ezúttal a bőrtüneteket mutatjuk be.

#skizofrénia
2017.10.22.

Okozhat-e a marihuána skizofréniát?

Az állítólag drog és alkoholproblémákkal is küzdő pécsi lövöldöző egyetemista ámokfutása ad aktualitást a kérdésnek: vajon okozhat-e skizofréniát a marihuána?

#drog
2017.01.31.

Egy volt droghasználó őszinte üzenete

Kacérkodsz a gondolattal, hogy jó lenne kipróbálni valamilyen tudatmódosító szert? A haverok már mind csinálják, de te még hezitálsz? Talán az a legjobb megoldás, ha elolvasod egy olyan ember tanácsait, aki már egyszer átélte, mit is jelent drogfüggőként élni - és mit jelent a következményeit viselni.

#drog
2016.11.26.

Mi történik, ha drogozol?

A kábítószer sok tininek okoz gondot, hiszen kipróbálják és rászoknak. Talán nem sejtik, de cselekedetükkel a szüleiket és más hozzátartozóikat is hatalmas akadályok elé állítják, nemcsak saját magukat.

#új pszichoaktív szerek
2016.06.02.

Új pszichoaktív szerek: ne válj kísérleti nyúllá!

Ismét növekszik az ecstasyt használók száma, s tovább bővül a szintetikus drogok, köztük az opiátok piaca Európában - állapította meg kedden közzétett 2016. évi jelentésében az Európai Unió kábítószerügyi központja (EMCDDA).

#drog
2016.05.06.

Minden ötödik iskolás fogyasztott már drogot

Elrettentő eredményei születtek a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) felméréseinek, melyet a Magyarország 2015 című kiadványban tettek közzé. Magyarországon az elmúlt tíz évben folyamatosan nőtt a HIV-fertőzöttek száma, minden ötödik iskoláskorú fiatal fogyasztott már életében valamilyen kábítószert, és a drogfogyasztók egyre inkább a követhetetlenül változó összetételű szintetikus szereket használják.

A speed hatása, veszélyei
#speed
2016.04.24.

A speed hatása, veszélyei

Rengeteget hallunk róla. Talán a legelterjedtebb drogok közé sorolhatjuk. De valójában tudjuk, hogy mit tartalmaz? Mi a hatóanyaga? Melyek a fogyasztásának következményei?

#szteroid
2016.02.14.

Legfontosabb tudnivalók a szteroidokról

Dominiknek a baseball az élete. De neki nem elég, hogy jó, a legjobb akar lenni. Az az álma, hogy az első osztályban játsszon valamikor, de fél az első osztályú csapatokban zajló heves versenyektől. A barátnője, Dóri szintén komoly sportoló, a megjelenés és a teljesítmény nagyon fontos szerepet játszanak az életében. Kimagasló eredményeket szeretne elérni, fizikailag és a sportban is.

A cannabis és használatának veszélyei
#drog
2016.02.05.

A cannabis és használatának veszélyei

Az egyik legismertebb drog a cannabis, ismertebb nevén a fű. Hatása alatt nem reálisan látod saját képességeidet és a világot sem, mely balesetekhez, illetve meggondolatlan, védekezés nélküli szexuális kalandokhoz vezethet. Ráadásul néhány használat után függőséget is okoz.

#speed
2016.01.15.

A speed és az ecstasy depresszióra hajlamosít

Egy kanadai felmérés szerint azok a tinik, akik a speedhez vagy az ecstasyhoz hasonló partidrogot használnak, jóval nagyobb eséllyel válnak később depresszióssá. Most megtudhatod, miért.

#drog
2016.01.13.

Rohypnol, a randidrog

A Rohypnol egy receptre kapható nyugtatószer, amit emellett nemi erőszak drogként és randidrogként is használnak. Hatására az ember kábulatba kerül, és nemi erőszak áldozatává válhat. Az Egyesült Államokban, Európában, ezen belül hazánkban is jelentettek ezzel a szerrel kapcsolatos eseteket.

#drog
2016.01.07.

Drog- és alkoholprobléma: ne verd át magad!

A drog: tudatállapot módosító hatású szer. Sajnos nagyon gyakori a használata: társaságban, unalomból, erőfitogtatásból, felnőttséget mímelve, egymást beleheccelve az „utazásba”, szinte észrevétlenül válnak fiatalok drogfüggővé.

#ecstasy
2015.11.22.

Az ecstasy ölni is képes

Egy féktelen buli alkalmával lehetséges, hogy megkínálnak ectasy-val. Azonban nem árt, ha tudod, az életeddel játszol, ha igent mondasz rá! Milyen hatásokra, mellékhatásokra, kockázatokra számíthat, aki ecstasyt vesz be?