Drog, cigi, alkohol, drog

#Drog, cigi, alkohol #drog

106 db cikk a témában

Mit érdemes tudniuk a szülőknek a ketaminról?
#ketamin
2022.06.29.

Mit érdemes tudniuk a szülőknek a ketaminról?

Sokszor, amikor a szülő hallja a ketamin szót, nem is tudja, hogy pontosan miről is van szó. Most ismertetjük mindazon információkat, amit érdemes erről az anyagról tudni.

Heroin - Veszélyek, tudnivalók
#drog
2022.06.21.

Heroin - Veszélyek, tudnivalók

A heroin egy erős függőséget okozó, illegális drog. Milyen veszélyekkel kell szembenéznie annak, aki fogyasztóvá válik?

Kokain és impotencia - Összefügg?
#kokain
2022.06.16.

Kokain és impotencia - Összefügg?

A kábítószer fogyasztás elterjedése a fiatalkorúak körében egyre aggasztóbb méreteket ölt, annak ellenére is, hogy legtöbbjük tisztában van a szerhasználat kockázataival. Hogy mi ösztönözhet egy hozzád hasonló korú kamaszt a pszichoaktív anyagok kipróbálására? És van-e összefüggés az impotenciával? Cikkünkből kiderül.

Miért veszélyes az ecstasy?
#ecstasy
2021.03.29.

Miért veszélyes az ecstasy?

A leggyakoribb tinik által használt drogok az ecstasy és a metamfetaminok. Ezek stimuláló szerek, melyek felpörgetnek, és a feldobottság- valamint boldogságérzet, amit nyújtanak, akár órákig is eltart. Azonban tudnod kell, hogy a stimuláló szerek kiszámíthatatlanok! Lehet, hogy fantasztikus, felpörgetett estét nyújtanak, de könnyen a kórházban végezheted!

Itatós rablás: Veled is megtörténhet!
#itatós rablás
2019.12.22.

Itatós rablás: Veled is megtörténhet!

Fogadtál már el italt idegentől szórakozóhelyen, vagy éppen az utcán, a buliból hazaindulva? Volt már rá eset, hogy amikor kimentél a mosdóba, ott maradt az italod őrizetlenül a pulton? Hallottál már az itatós rablásról?

A metamfetamin és hatásai - Sokkoló képekkel
#metamfetamin
2019.11.30.

A metamfetamin és hatásai - Sokkoló képekkel

A metamfetamin egy függőséget okozó stimuláns drog. Tiltott laboratóriumokban készül, olyan szerekből, mint az akkumulátorsav, gázolaj és száraz tisztítók. A kristályos metamfetamin egy sokkal koncentráltabb forma, ami elszívható.

#drog
2019.10.30.

A köhögéscsillapító mint drog? Veszélyes játék!

A dextrometorfán egy köhögéscsillapítók hatású összetevő, ami számos vény nélkül kapható megfázás elleni szerben és köhögéscsillapítóban megtalálható. Mint a PCP és a ketamin, a dextrometorfán is egy disszociatív érzéstelenítő, ami azt jelenti, hogy a DXM hatása akár hallucinációkat is okozhat.

Mi az a szerelemdrog?
#drog
2019.10.24.

Mi az a szerelemdrog?

Az ecstasy, tudományos nevén MDMA, egy erőteljes illegális drog, melyet a fiatalok a szervezetük felpörgetésére használnak. Erős izgatószer, melyet legtöbbször pirula formájában lehet kapni, de létezik por alapú ecstasy is.

#marihuána
2019.10.04.

Marihuána és depresszió

Egyes kutatók összefüggést véltek felfedezni a rendszeres marihuána-fogyasztás és a depresszió között. Azonban még mindig nem egyértelmű, hogy a marihuána okozza-e a depressziót, vagy pedig gyakrabban kerül a marihuána a depresszióra hajlamos emberek kezébe.

#mák
2019.09.13.

A máktól lehet pozitív a drogteszt?

A válasz meglepő lehet, de bizony, ha elég sok mákot, mákos rétest vagy más mákos sütit eszel, a vizelet teszt pozitív lehet ópiumszármazékokra. Ide azok a narkotikumok tartoznak, melyeket a mákból vonnak ki: kodein, heroin és morfium.

#drog
2019.07.19.

Vezetés drogok hatása alatt

Aki drogok hatása alatt vezet autót, az nem csak a saját maga, hanem azoknak az életét is veszélyezteti, akivel az úton találkozik. A drogok, bizonyos gyógyszerek megváltoztatják a vezető ítélőképességét, vezetési képességeit, és figyelmét, ráadásul illegális is.

Miért veszélyes a mefedron?
#drog
2019.03.10.

Miért veszélyes a mefedron?

A mefedron egy olyan fajta kábítószer, melyet fehér por vagy a port tartalmazó kapszulaként árulnak, de tabletta és folyékony formában is hozzáférhető. A szert esetenként methylone-nal keverik. Gyakran növényvédő szerként vagy fürdősóként árusítják a neten, de a porszívó illatosítókban is megtalálható.

#marihuána
2018.11.13.

Négy tévhit a marihuánáról

A marihuána fogyasztásának hosszú távon olyan következményei lehetnek, mint a gyenge iskolai teljesítmény, memóriazavarok vagy tüdőrák. Egy fejlődésben lévő agynak, mint amilyen a tinédzsereké is, a marihuána igen káros lehet.

#drog
2018.06.29.

A kamaszkori drogfogyasztás figyelmeztető jelei

Az a sejtésed, hogy egyik barátod, ismerősöd vagy esetleg a tesód drogot használ? Ha a lent felsorolt jelek közül legalább hatot észlelsz nála, valószínű, hogy valamilyen kábítószert fogyaszt. Ebben az esetben, beszélj vele, s győzd meg, hogy keressen fel egy szakembert!