6000 kcal.

2010.06.10.
Kedves kamaszpanasz!

A minap végeztem egy gyors számolást, miszerint naponta 6000 kcal körül fogyasztok. Ebben benne van rendes reggeli, ebéd, vacsora, a fő étkezések között édességek, sütemények, gyümölcsök. 15 éves vagyok, 170 cm és 56 kg. 8 hónapja abbahagytam a versenyzői sportolást (ez heti 12 óra edzést jelentett a sportágban, és napi 3-4 óra egyéb sportolást). Most országúti kerékpáromon vagyok állandóan és kosarazok. Mostanában is kijön 3-4 óra sportolás hétköznaponként, hétvégénként néha 8 óra tiszta sportolás is megvan, de nincs olyan feszített tempó, mint az élversenyzésnél. Hízás nyomát egyáltalán nem látom magamom, képtelen vagyok hízni a sok édesség ellenére. Tudom, hogy nem csak az elhízás miatt veszélyes a sok cukros étel fogyasztása, hanem cukorbetegséget is előidézhet, de egy hosszabb nap után kénytelen vagyok benyomni a testembe valami energiát. Kívánja a testem. A kérdésem az lenne, hogy nem sok-e a 6000 kcal bevitel egy átlagos napon?

A választ előre is köszönöm,
kovácspisti

Szakértőnk válasza a 6000 kcal. kérdésre

Kedves "Kovácspisti"!

Utána számoltam az adataid alapján (itt: http://www.orvosilexikon.hu/wrap.php?file=dcc.html te is megteheted) és a 6000 kcal nagyon soknak tűnik.. Biztosan jól számoltál?

A süti-,meg csokievéssel nincs baj, ha mértékkel teszed. Nagyon hasznosak lehetnek számodra a teljes kiőrlésű gabonafélékből készült termékek, mert ezekből hosszabb idő alatt, egyenletesen szabadul fel az energia, nem okoznak vércukorszint-ingadozást.

Ha ez a 6000 kalória valóban reális a számításaid alapján, akkor nem ártana egy laborvizsgálat (pajzsmirigy funkció), ha a háziorvosodnál jársz.

Nagyon klassz ám, hogy ennyit mozogsz! Kevesen mondhatják el ezt magukról.. Csak így tovább!

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor