Terhesség menstruáció mellett?

2019.06.12.
Nagyjából három hete lefeküdtünk a barátommal. Gumióvszerrel védekeztünk, amit teljesen fel is húzott, majd miután elment, rögtön kivette a nemi szervét. A gumi elvileg nem lyukadt ki, és rá 4-5 nappal meg is jött a havi vérzésem. Ettől függetlenül anyukám folytonos kérdezgetése elbizonytalanított, hogy lehetek-e ezek után is terhes. Ovulációs naptár szerint elvileg "kevésbé/nem fogamzóképes" szakaszban volt a ciklusom, de ebben nem vagyok teljesen biztos, tekintve, hogy stressz miatt egy hetet így is csúszott a vérzésem. (Nagyjából az előtt 1-2 nappal kellett volna megjönnie, mikor lefeküdtünk, ehhez képest utána 4-5 nappal jött meg; előtte még nem szexeltünk)
Ha akkor teherbe estem volna, akkor már a következő vérzésemnek el kellett volna maradnia, vagy ettől függetlenül van esély arra (szabályos védekezés mellett is) hogy teherbe estem? Illetve ha biztosra akarnék menni, mikor érdemes tesztet csinálnom? Előre is köszönöm a választ!

Szakértőnk válasza a Terhesség menstruáció mellett? kérdésre

Kedves Kérdező! Védekezés mellett kicsi az esélye. Ha volt vérzésed akkor is. Tesztet az elmaradt menstruáció után 4-5 nappal már lehet csinálni.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor