Több kérdésem is lenne

2015.08.08.
Üdv! Több kérdésem is lenne, az első a bőrömmel kapcsolatos. 16 éves vagyok, viaszos bőröm van (a kozmetikusom mondta) és eléggé sok az apró kis fekete mitesszer, néha nagyobb vörösek is vannak de az utóbbi évben egyre kevesebb. Minden nap mosom az arcom többször, az arcomat leginkább szárító hatású mentás-csoki házi szappannal mosom, vagy csak tiszta vízzel. Mit tudnék tenni hogy teljesen sima arcbőröm lehessen?
A második kérdésem, hogy ha mindenkinek nagy melle van a családban, kivéve anyukámnak akinek nagyon kicsi, plöttyedt és lóg kicsit akkor nekem még lehet szép nagy? Jelenleg 75B-s melltartót hordok de a 75C-t is kitölti. Abszolút nem ér össze a kettő, viszont gömbölyű és feszes.
A harmadik kérdésem hogy mikor áll be a menzesz általában? Nekem 12 éves korom óta van de még mindig van hogy 22 napra, utána 31-re, 28-ra néha 20 napra jön meg. Lehet ezellen tenni valamit?
Köszönöm válaszát előre is!

Szakértőnk válasza a Több kérdésem is lenne kérdésre

Kedves 16 éves lány!

Szinte minden kérdésed a kamaszkorral, illetve a bekövetkező hormonális változásokkal függ össze, arra vezethető vissza.

A bőröd állapota spontán is javulni fog, ha a hormonális egyensúly kialakul a szervezetedben.A legjobb, ha kozmetikusod tanyácsaira hallgatsz ezena téren. Mint írod a menzeszed is rendszertelen még, ami ebben a korban teljesen normális, a gyerekből nővé való érés, átalakulás hosszú folyamat, nem véletlenül tart évekig, hiszen testileg, lelkileg is nagy változások ezek, amihez idő kell. A mell alakja, mérete is egyrészt genetikaileg meghatározott, másrész a feszességért, formásságért Te is tehetsz pl megfelelő melltartó kiválasztásával, mellizmokat erősítő torna végzésével. De a végleges-bár végleges forma nincs, hiszen idővel minidg alakul a mell, elég csak a terhességre, szoptatásra vagy a természetes öregedési folyamatokra gondolni-forma 18 éves kor körülre alakul ki.Van akinek a menzesz is ekkora rendeződik, van hogy pl csak 19-20 éves korra.Egyelőre szerintem nem kell semmit etnned, csak várnod és figyelned a tested-lelked változásait és élvezni ennek az életszakasznak a szépségeit.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor