Akkor most mi van?

2013.02.21.
Kedves szakértôk!
15 éves vagyok és kétségbeesett.Január 25-én lefeküdtem a párommal (ez volt nekem az elsô) és nem védekeztünk mert nem volt rá lehetôség...Pont az volt a 14. napom (ovulációm napja).Nem bennem ment el a párom,elôtte egy 10 mp-vel "kivette",és az elôváladék sem belém került, "oda" sem, de a környékére igen azt hiszem, de az is csak bugyin keresztül azthiszem...A szeretkezés utáni 10. napon vérzésem volt, 1 héttel elôbb mint kellett volna.5 napig tartott és az elsô 2 napban iszonyatosan fájt a hasam,úgy mint még soha...A vérzésem néha ilyen "darabos" és most is olyan volt. De a vérzés elsô napján kicsit barnás volt (olyasmi,igazából nem tudtam eldönteni,h az a szín piros vagy barna e). Ennek már 2 hete és elméletileg 2 hét mulva jön meg a következô...A multkori menstruáció volt vagy estleg más?Vegyek terhességi tesztet vagy felesleges?Nagyon félek,h mi lesz ha nem jön meg 2 hét mulva,nem birom addig ezt a bizonytalanságot.Odáig fajult a félelmem,h minden este elmondok egy "Mi Atyánkat"...Lehet hogy terhes vagyok?

Szakértőnk válasza a Akkor most mi van? kérdésre

Kedves Levélíró!

Igen, a terhességre van némi esély. Ez ellen sajnos a miatyánk nem véd, de a gumi óvszer igen. Elnézést a hangemért, de ha egy kapcsolatban felmerül hogy szeretkezni fogtok , akkor kell hogy legyen nálatok gumi óvszer (gondolom, az első aktus nem "csak úgy" történik meg, arra készül az ember fejben, mindenhogyan).

A hüvelyedbe egészen biztosan jutott előváladék az aktus során (ennek a mennyisége minimális, ne nagy mennyiségre gondolj). Ha kellően rutinos a párod, akkor sikerült időben kihúznia a péniszt és sperma nem jutott a hüvelybe.

Érdemes venni egy tesztet a megnyugvás kedvéért és észben tartani, hogy védekezni mindig kell. Egy nem kívánt terhességnek (illetve abortusznak) a te korodban (is) beláthatatlanok a testi és lelki következményei.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor