Fogamzásgátló

2012.01.20.
Kedves Szakértő!
Szeretnék fogamzásgátló tablettát szedni és érdekelne, hogy pontosan milyen vizsgálatokkal jár a tabletta felíratása és hogy ezek mennyire fájdalmasak. Ha jól tudom vérképet és hüvelyváladékot is néznek, ezen kívül még esetleg van valamilyen vizsgálat? Gondolom az orvos alacsony hormontartalmú tablettát ajánl majd és érdekelne, hogy esetleges mellékhatásként a mellnövekedés ezeknél a gyógyszereknél is fennállhat? Esetleg segíthet a ciklusom helyreállításában és a rosszullétek elkerülésében is? Úgy tudom ezek a tabletták jók a pattanásos bőrre és a hajat is szebbé teszik. Ez valóban igaz vagy vannak erre külön olyan tabletták amelyeknek a mellékhatása a fogamzásgátlás? Szerencsére nem túl zsíros a bőröm, de érdekelne, hogy valóban ezeken a problémákon is segít e.
Előre is köszönöm válaszát!

Szakértőnk válasza a Fogamzásgátló kérdésre

Kedves Levélíró!

A felírás előtt egy hagyományos nőgyógyászati vizsgálatra kell számítanod, illetve egy laborvizsgálatot is el kell végezni (véralvadási rendellenesség kimutatására). Igen, előfordulhat a mell növekedése mellékhatásként. A fogamzásgátlók rendezik a ciklust és gyakran megszüntetik a vérzéssel járó kellemetlenségeket is. Általában jó hatással szoktak lenni a bőrre, csökkentik az esetleges férfihormon túlsúlyból adódó szőrnövekedést is.

Van olyan tabletta is, amit elsődlegesen a mitesszeres, pattanásos bőr és a túlzott szőrnövekedés kezelésére szoktak javasolni, ezt szoros orvosi kontroll mellett lehet alkalmazni.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor