Egész életi orrdugulás + Slejm képződés :(

2010.06.17.
Kedves Dr.nő!

Minden nap, minden reggel úgy kelek fel, úgy érzem magam mint egy 3 napos hulla, és nem a fáradság miatt, hanem az orrom elduguva, de olyan erősen nyom, hogy az ébreszt fel és kifújni se tudom mer be van száradva, de viszont érzem hogy tele van, és egyszer sikerült kifújnom így reggel az egyik orrlyukam és természetesen zöld nyúlós volt amit a legjobban utálok, de nem vagyok megfázva, az biztos!

A másik tényezője a hulla érzetnek a torkom és a szájüregem. Minden reggel úgy ki van száradva és olyan rossz ízű a szám és a torkomban is van lerakódás, szinte ugyanolyan zöld száraz nyúlós, mint az orromban, gondolom az a slejm.. :(

Házi porra vagyok allergiás. A fül-orr-gégészem szerint az eustach-kürtöm nem olyan mint másnak, elvileg szűkebb és emiatt nem kap levegőt a fülem sem.
Krónikus bronchitisem is volt bár az most már lehet hogy nem áll fenn.
Egész óvodás koromban Zaditent szedtem.
Használtam 6-7 évig Nasonex-et, de amint abba hagytam ugyanúgy visszajött minden, meg szerintem a használata alatt se volt sokkal jobb.

Maga szerint meglehetne oldani hogy egyszer végre gond nélkül kapjak levegőt?
Volt már jópár alkalom amikor kaptam levegőt orron, csak nagyon ritkán.. Inkább azt szoktam meg hogy elvan dugulva, de mostmár teljesen kikészít...

Köszönöm előre a segítségét!

Szakértőnk válasza a Egész életi orrdugulás + Slejm képződés :( kérdésre

Kedves Levélíró!

A panszaid hátterében minden bizonnyal a házipor-allergiád áll. Ha ez még nem történt meg, a hálóból el kellene távolítani minden tárgyat, eszközt, ami "fogja a port". Így a szőnyegeket (ha megoldható), a díszpárnákat, esetleg plüssöket, a függönyt. Emellett fontos lenne a gyakori, vizes ruhávak végzett portalanítás is. Az orrodat naponta többször is öblögesd át tengervizes orrspray-vel. Nem írtad, szedsz-e rendszeresen bármilyen gyógyszert. A háziorvosodat mindenképpen érdemes lenne felkeresned, hogy megvizsgáljon. Ha szükséges, kérhetne egy Rtg vizsgálatot az arcüregekről, egy laborvizsgálatot és tovább küldhetne fül-orr-gégészeti, ill. allergológiai kivizsgálásra. Mérlegelenő lenne allergia ellene gyógyszer folyamatos használata is. Nem szabad ebbe a helyzetbe belenyugodni hiszen mindez nagyban befolyásolja az éjszakai pihenésedet, ezáltal pedig a nappali teljesítményedet is.

Jobbulást!

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor