Bokasérülés (aktív 13 éves gyerek)

2022.12.18.
Tisztelt Válaszadó!
Jómagam a 40-es éveim vége felé járó többszörös édesanya, egyszeres édesanya vagyok. A legkisebb fiam március 15-én töltötte a 13. életévet, szeptemberben kezdte a 8. osztályt, 161 cm magas és 56 kg. Áprilisban múlt 8 éve, hogy táncol, októberben múlt 6 éve, hogy az iskola énekkarának tagja. Szintén 6 éve, hogy minden körzeti és/vagy megyei diákolimpia teremfoci és "rendes" nagypályás foci valamint úszó versenyein részt vesz. Minden évben a mindszenttől vízkeresztig tartó időszakban kijárunk korcsolyázni.
Tegnapelőtt megsérült a bal bokája, amit csak azután vettünk észre, hogy hazaértünk. Tegnap a férjem elvitte a sürgősségire.
A vizsgálatok után a következő diagnózist kapta: distorsio mall. rupt. lig. TFA l. s.
Annyit tudunk, hogy 2 hét szigorú ágynyugalom.
Mit jelent a lelet pontosan? Valamiféle szalagsérülést szenvedett? Mennyi idő alatt jön rendbe a lába? Mennyi esély van rá, hogy még vízkeresztig lesz alkalma korcsolyázni? Mikor kezdheti el újra a táncedzéseket? A téli szünet utáni első napokban (jan. 9-13.) mire számíthat az iskolába?
A megtisztelő válaszaikat előre is köszönöm!
Bea
egy édesanya
(2022.12.18.)

Szakértőnk válasza a Bokasérülés (aktív 13 éves gyerek) kérdésre

Kedves Kérdező! Ezeket a kérdéseket nyilván csak a fia vizsgálatával lehet megmondani. Azt sem tudjuk milyen vizsgálata volt. Feltehetően nem sürgősségin hanem traumatológián jártak, ha nem hívták kontrollra és nem javul, meg kell nézetni újra.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor