Lehet mégis valami bajom?

2019.09.10.
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Körülbelül 2 hete voltam kardiológián, ahol szívultrahangot, EKG-t és 24 órás EKG vizsgálatot is készítettek, mindet negatív eredménnyel. Az orvosom szerint semmi bajom sincs és én teljes mértékben hiszek is neki, viszont sajnos szorongós vagyok, ezért lenne két kérdésem.
Először is a 24 órás EKG készülék levétele utáni napon egyik este nagyon koncentráltam a szívdobogásomra és kicsit úgy éreztem egy rövid ideig, mintha 2-3 verésenként kicsit változna az ütések sebessége. Akkor éppen nagyon koncentráltan figyeltem a szívdobogásomat, de persze nem vagyok benne biztos, hogy jól éreztem-e minden dobbanást. Ami nem tudom, hogy fontos lehet-e, hogy ezelőtt az eset előtt pár perccel fogyasztottam el egy pohár citromfűteát. Utalhat ez szívritmuszavarra? Vagy csak túlzottan aggodalmaskodok?
A 24 órás EKG eredményem ambuláns lapjára az van írva, hogy "Holter: min.: 34/min, max.: 139/min, átl.: 67/min fr., vizsg. alatt végig SR." Nem túl alacsony vagy magas a minimum vagy a maximum érték? Sokat sportolok, a nyáron is sokat mozogtam, de csak hobbiból. Ez utóbbit figyelembe véve ez így jónak minősül?
Fizikai panaszaim nincsenek, csupán egy kicsit aggódok a fent leírtakon.
Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Szakértőnk válasza a Lehet mégis valami bajom? kérdésre

Kedves Kérdező! Ha a HOlter a 24 órás jó,akkor kicsi az esély, hogy legyen gond. Szerintem reális amit a kardiológus mond. Magnéziumot kellene szedni.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor