Pszichés Betegségek

2017.01.15.
Tisztel Doktor Úr/Doktor Nő!
Segítséget szeretnék kérni Öntől. Párom 20 éves fiatal felnőtt. Kb. másfél hónapja focizás közben a szíve alatt szútó fájdalmat érzett majd az öltözőben végtagjai zsibbadtak, homályosan látott, szédült, remegett, elmondása szerint szíve hevesen vert. A helyi ügyeletre bevitték ahol annyit mondtak neki ,hogy csak pánikroham, semmi baja nincs.
Sajnos azóta is gyakran elő jönnek ezek a tünetek, a szív alatti szúrás kivételével.Édesanyával a balatonfüredi Szívkórházban is jártak, ahol teljes körű kivizsgáláson vett részt (vérvétel, terheléses EKG, szív ultrahang), eredményei nem utaltak semmi elváltozásra. Január másodikán holter vizsgálatra mentünk. Miközben hordta a műszert újra előjöttek a tünetei, de nem mutatott semmi elváltozást, csak pulzusa növekedett meg.
Nagyon féltem, mert nincs olyan nap, mikor ne jönne szóba hogy mégis mi lehet a baja. Sokszor bevallta nekem ,hogy nem egyszer sírt. A fülészeten is járt sípoló füle miatt, ahol elmondta panaszait, az orvos értágítót írt fel panaszaira.Január következő két hetében neurológushoz és pszichiáterhez is megy.
Miben tudnék én segíteni neki, hogy újra fitt és boldog legyen? Hogy ne jusson állandóan eszébe ezek a problémák?
Válaszát előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Pszichés Betegségek kérdésre

Kedves Levélíró! A leírtak valóban inkább pánikrohamnak felelnek meg. A szív eredetű szervi eltéréseket valóban ki kellett zárni és azt gondolom, a leírtak alapján ez teljes körűen meg is történt. Minden elvégzett kardiológiai vizsgálat indokolt volt. Neurológushoz sem baj ha elmegy, de nem fog szerintem eltérést találni. A pszichiáter, majd pszichológus lesz szerintem fontos lépés, inkább ők tudnak majd segíteni. Addig is át kellene gondolni, korábban nem voltak-e hasonló panaszai, esetleg más, illetve fontos, hogy érezze, hogy mellette állnak és számíthatnak rá. Persze ha máskor is előfordul mellkasi panasz, komolyan kell venni. Gondolom mellkas röntgen is volt, még azt kell ilyenkor megcsináltatni.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor