Candida és óvszer

2016.08.28.
Üdvözletem.
Fiú vagyok. 19 éves.
Hosszabb idő óta nincs barátnőm. Utolsó együttlétem óta hónapok teltek el. Szórakozni ezidő alatt is jártam barátaimmal. Függetlenül attól, hogy nem volt szexuális kapcsolatom hosszabb ideig, mégis kialakult nálam Candida albicans gomba a combtöv tájékán és nemiszerven, ami orvosi vizsgálattal lett igazolva.
Kellemetlen viszkető érzéssel jár. Már hónapok óta tart a krémmel való kezelése, de nem szándékozik elmúlni.
1. Hogyan lehetséges az, hogy annak ellenére, hogy hosszabb ideig nem volt szexuális kapcsolatom, mégis összeszedtem valahogyan ezt a gombabetegséget (a törölközőt egyedül használom, tisztálkodom rendszeresen, gyakori alsónemű csere, kissé izzadós vagyok) ?
2. Ön milyen hatékonyabb módszert (krémet vagy pontos útmutatást) tudna javasolni ennek mihamarabbi elmúlasztására ?
Lehet Ön több hasznos tapasztalattal is rendelkezik ennek kezelésével kapcsolatban, mint amit én eddig az orvosomtól kaptam útmutatást.
A másik téma, amivel kapcsolatban választ szeretnék kapni kérdésemre, az a "Kellemes szex óvszerrel".
A szex sokak szerint óvszer nélkül a legélvezetesebb. Én mindig használok és használtam is óvszert. Óvszer nélküli szex esetén nem kell vigyázni és figyelni arra, hogy nehogy lecsússzon, kilyukadjon, bármi módon megsérüljön. A plussz odafigyelés miatt nálam csökkenti az élvezetet.
Probléma például az óvszer használatakor, hogy amikor a barátnőm szeretne közben orálisan is törődni velem, nagyon kell vigyáznia, nehogy megsérüljön az óvszer (fogak és éles körmei).
Jó lenne valami olyan módszer, ami nem akadályozna a barátnőmet abban, amit szex közben szeretne tenni - amikor már óvszer a helyén van.
3. Hol találhatok példákat vagy tanácsokat ahhoz, hogy az óvszer használatával történő szex hogyan tehető legalább olyan élvezetessé, mint óvszer nélküli szex ?
Várom a választ. Előre is köszönöm.

Szakértőnk válasza a Candida és óvszer kérdésre

Kedves Levélíró! Elsősorban szexuális élettel lehet elkapni a gombafertőzést, de sok egyéb mással is (pl strand, fürdő, szauna, stb.). Az elmúlása, elmúlasztása gyakran hónapokig is tarthat, emellett felülfertőzés is előfordul. Helyileg krém, kenőcs lehet a megoldás, de abból is rengeteg hatónanyagú és fajtájú, esetleg kombinált összetevőjű van, látatlanban nehéz megmondani, de többet is ki kell lehet próbálni, makacs fertőzésnél tabletta formában akár, ami miatt érdemes ismét orvost felkeresni, már csak a felírása miatt is. Óvszerrel igen alapvetően kevésbé élvezetes az együttlét, nem példa vagy tanács, inkább tapasztalat kell több, esetleg többféle márka vagy fajta kipróbálása, emellett pl előjáték esetén ha behatolás nem történik csak szájjal vagy kézzel kényeztetés még próbálható óvszer nélkül. A többi nem, a nem kívánt terhesség és fertőzések miatt.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor