mi lehet a probléma?

2015.01.02.
Kedves szakértő!
Azzal a problémával fordulnék önhöz, hogy mostanában elég sokszor nehezebben kapok levegőt, olyan mintha a tüdőm mellett szorítana valami. Ez az utóbbi időkben egyre gyakrabban fordul elő. Szüleimnek mondtam már de ők arra fogják hogy ez azért van mert befelé nő a szegycsontom (nem vészes, orvos látta, járok vele gyógytestnevelésre) de szerintem egyáltalán nem ezért van mivel feljebb érzem ezt a szorítást. Maga szerint mitől lehet? válaszát előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a mi lehet a probléma? kérdésre

Mindenképpen érdemes újra orvoshoz fordulnia, hogy néhány lehetséges, ritkább betegséget kizárjanak, elvégezzenek pl. egy mellkas röntgent, vérvételt, a befelé növő szegycsont már valószínűleg régebbi panasz, a nehézlégzés is azóta van-e, vagy csak mostanában?

Az ilyen típusú panaszoknak azonban fiatal korban gyakran lelki okai is lehetnek, például szorongás, iskolai stressz, önértékelési zavarok, párkapcsolati problémák. Gondolja át, van-e valami, ami Önt is nagyon nyomasztja. Próbálja megfigyelni, hogyan, mikor jelentkeznek (pl. otthon, nyugalomban, hétvégén, vagy iskolában, stresszesebb időszakban).

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor