lábtörés - lábközépcsonttörés /14/

2014.03.22.
A 12 éves öcsém a múlt hét pénteki sportedzésén szenvedett egy lábsérülést. Az edzést végig csinálta illetve még haza is jött. Mire hazaért feldagadt (és fájt is) a lába. A pihentetés mellett felpólcoltuk és jegeltük a lábát. Sajnos ez csak vasárnap délelőttig volt lehetséges mert rokonokhoz voltunk hivatalosak névnapi-szülinapi ebédre és "összejövetelre".
Mire azonban hazaértünk újra fájlalta a lábát. Ahogyan a cipőt levette - láttuk, hogy újra feldagadt a lába, de nem annyira mint pénteken.
E hét hétfőn édesapánk elvitte volna orvoshoz de kiderült, hogy a doki nem rendel hétfőnként. A keddi orvosi vizsgálatok alapján kiderült, hogy eltört a lábközépcsontja, 1 hétre fekvőgipszet kapott, melyet jövő szerdán vesznek le a lábáról.
Számíthat-e további gipszrögzítésre? Mikor mehet újra iskolába? Mennyi időbe telhet a teljes gyógyulása? Mikor sportolhat újra?
A megtisztelő válaszukat előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a lábtörés - lábközépcsonttörés /14/ kérdésre

Kedves Levélíró!

A legjobb lenne ezeket a kérdéseket a kezelőorvosnak feltenni, mivel ő ismeri a konkrét esetet. A fekvőgipsz után néhány hetes járógipsz-rögzítésre számíthat, ezzel tkp. iskolába is el lehet menni. A teljes gyógyulás több időt vesz igénybe, kb. 6 hét is eltelhet, mire a láb terhelhetővé válik (fő alapelv a fokozatosság).

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor