Viszketés,nem tudom mitől...

2013.03.08.
Jó napot!
Már egy párszor kérdeztem a témában,de nem tudom mit tegyek. Kb fél éve küzdök egy elsőre hüvelygombának tűnő betegséggel.Végre fél év után kifogtam a kórházban egy olyan nőgyógyászt aki komolyan vette a gondomat,és vett le kenetet,amit elküldött laborba.Ő már kb a 6. orvos volt... Mire meg lett az eredmény,úgy kértem időpontot,hogy ugyan ez a doki lesz a rendelőben...Na nem így volt,megint új doki várt,de az eredményeket ő is eltudta mondani. A lényeg az volt,hogy kórokozó baktérium,sarjadzó gomba és gardnerella vaginalis nem található.Illetve az volt még a zárójelentésen hogy normál dörderlein flóra van. Ettől függetlenül a doki azt javasolta vegyek lactofeel-t,vagy protexin gynophilus-t.Én ez utóbbit vettem.Már nem sok van belőle. De én nem érzek változást.Ugyan úgy viszketek... :(
Mi lehet a baj? Lehet,hogy ez ezek után tényleg nem valami baktérium/gomba vagy akármi,hanem mondjuk allergia tusfürdőre,vagy WC-papírra(mert az illatos),esetleg mosóporra? Nem tudom mit tegyek,lassan elfogy ez a vacak is.
Kezd nagyon elegem lenni az egészből. Annyit változott a dolog,hogy már nem mindenhol viszketek,már leginkább csak a csikló körül,a hüvelybemenetnél nem...
Ötletem sincs mit tudnék még azért tenni,hogy elmúljon... :(
Nincs valami ötlete rá?
Válaszát előre is köszönöm!
Alexiel

Szakértőnk válasza a Viszketés,nem tudom mitől... kérdésre

Kedves Levélíró!

A panaszaid hátterében valószínűleg a hüvelyflóra károsodása áll. Tehát felborult az egyensúly, a normál flóra képviselőinek száma csökkent, és elszaporodtak a hüvelyben egészséges körülmények között is jelenlevő, de bajt nem okozó baktériumok ill. gombák.

Én is a normál flóra erősítését javaslom, az említett készítmények erre tényleg jók. Használj intim mosakodót, de ne vidd túlzásba a tisztálkodást sem. Használj tiszta pamut alsóneműt, tangát és tisztasági betétet lehetőleg ne. Csökkentsd a szénhidrátok fogyasztását, hiszen az csökketni a gombás fertőzés kialakulásának esélyét.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor