Feszítő érzés a fejben

2012.01.24.
Tisztelt szakértő!
Néhány hete a fejem két oldalán, körülbelül szemöldökmagasságban időnként furcsa jelenséget érzek: feszít az egy-egy ottani kis artéria (egy-egy artéria egy-egy oldalt). Nehéz leírni pontosan, de mintha belülről jönne a nyomásérzés, és szét akarnának durranni, meg mintha kicsit zsibbadna. Ezt így a fejem környékén érzem, és nagyon furcsa. Kicsit a szédülésre emlékeztet, de azért attól lényegesen eltérő. Egy hónapja kb. kivizsgáltak kardiológián mellkasi fájdalmak miatt, és az orvos azt mondta, hogy a szívem tökéletesen működik. A vérnyomásom azonban időnként magas, és sajnos gyakran kávézok az iskola miatt. A családban több közeli rokonnak is (apám, nagypapám, nagymamám) magas a vérnyomása.
Ezt az érzést olyankor is érzem, ha aznap még egyáltalán nem ittam kávét, és egyéb módon sem került koffein a szervezetembe. Mi okozhatja ezt? Aggódok, hogy esetleg veszélyes. Mit tehetek?
Köszönöm szépen!

Szakértőnk válasza a Feszítő érzés a fejben kérdésre

Kedves Levélíró!

A tüneteid alapján elképzelhető, hogy tenziós típusú fejfájásban szenvedsz. Azt javaslom, hogy először jelentkezz a háziorvosodnál. A tünetek elepján elképzelhető, hogy be fog utalni ideggyógyásztra további kivizsgálásra. A vérnyomásodat mérd rendszeresen (jó lenne egy ideig naponta 3x), az értékeket jegyezd fel és szintén vidd el a háziorvosodhoz. Ő ebből a vérnyomásnaplóból sok fontos információt le tud szűrni. Fiatalon is előfordulhat kezelést igénylő magas vérnyomás.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor