Kidörzsölődött a vaginám mert szex közben nem voltam elég nedves, most nagyon meg van duzzadva és megőrülök úgy fáj. Mit tegyek, hogy elmúljon?

2011.11.29.
A hétvégén lent aludtam a barátomnál és szexeltünk kb 4 alkalommal, de nem nedvesedtem be eléggé amit próbáltunk nyállal megoldani de úgy is fájt és mondtam, hogy hagyjuk. Mind a ketten kidörzsölődtünk ráadásul ahogy kezdett gyógyulni viszketett is ami az őrületbe kergetett és tegnap óvatosan megdörzsöltem, hogy enyhítsem a viszketést ami sikerült is csak hatalmasra duzzadt az egész. (Azt hozzá tenném, hogy a hüvelyemre ez az egész nem vonatkozik csak a hüvelyen kívül az egész vaginámra konkrétan.) Bekentem canesten kenőccsel (kb egy hónapja volt hüvelygombám és megmaradt) most sokkal jobb tőle, így hogy ülök nem is fáj annyira és nem viszket.
Amúgy nem telik el egy óra úgy, hogy ne viszketne legalább 1x, de nem nyúlok oda nem akarom piszkálni. A barátom azt mondta, hogy a viszketés azért van mert gyógyul? Neten olvastam, hogy ha canestennel kenem jobb lesz, de nagyon lassan lohad le a duzzadás. Segítsen rajtam kérem!

Szakértőnk válasza a Kidörzsölődött a vaginám mert szex közben nem voltam elég nedves, most nagyon meg van duzzadva és megőrülök úgy fáj. Mit tegyek, hogy elmúljon? kérdésre

Kedves Levélíró!

Valószínűleg a hüvelyre és a szeméremtestre kiterjedő fertőzésed van, jó eséllyel gombás. Javaslom, hogy vegyél a patikában Canesten kombi készítményt. A kúp és a krém együttes használata valószínűleg megoldja a problémát. Ha mégsem így lenne, fordulj nőgyógyászhoz. Javasolt, hogy a párod is kezelje magát Canesten krémmel néhány napig.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor