Csak beképzelem?

2011.11.23.
Kedves Doktornő!
19 éves és eléggé hipochonder fajta vagyok. Ha hallok egy betegségről, mindig leellenőrizem magam, hogy nekem nincs-e, és aggódom rajta napokig. Már lassan egy éve ilyen vagyok, nem tudom miért, talán a túl sok stressz okozza.
Például most zsibbad a fél arcom, a jobb szememet nem bírom annyira kinyitni mint a balt. Mondjuk anya szerint nem látszik, meg hogy csak beképzelem megint... Szerintem is így van, mert tegnap hallottam, hogy többen is lebénultak az influenza elleni védőoltás miatt, és már este jelentkezett is az arcomon a zsibbadás, jobban mondva először a szememen. Megijedtem, mert 2009-ben én is kaptam oltást.
Most már a fülem is olyan, mintha zsibbadna, ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor a fogorvos beadja az érzéstelenítőt, de még érzem a hideget, és az is fáj, amikor megcsípem.
Ön szerint is bebeszélem magamnak? Mit kéne tennem, ha igen? Ha nem gondolok erre a bénulásos dologra, vajon elmúlik?
Válaszát előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Csak beképzelem? kérdésre

Kedves Levélíró!

Először is megnyugtatlak, nem szoktak lebénulni sem az influenza elleni, sem más oltástól, olyantól meg pláne nem, amit két éve kaptak. Tehát nem kell mindent elhinni, amit itt-ott, tv-ben meg hasonló helyeken hall az ember.Ha egy oltás beadása veszélyekkel járna, akkor nem lenne szabad emberek ezreinek beadni. Ha a zsiborgás nem szűnik, akkor mutasd meg magad a háziorvosodnak, de kétlem, hogy bármi komoly problémád lenne.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor