test
#Zöldövezet

Környezetbarát sportfelszerelés

2015.08.14.
1 perces olvasási idő

Hogyan kapcsolódhat össze a sport és a környezetvédelem? Például a környezetbarát sportfelszelések használatával.

Táskák

Válassz olyan táskát, ami újrahasznosított anyagból készült. Így táskánként ugyanannyi környezetszennyező anyagot spórolsz meg, mint amennyit 20db 2 literes műanyag palack jelent.

Sportfelszerelés

Labdák

Ha teniszlabdát veszel magadnak, vagy akár a kutyádnak, akkor előbb nézd végig a kínálatot. A márka nélküli labdák gyakran nemcsak tovább tartanak, de újrahasznosítható papírcsomagolásban lehet őket venni, a műanyag, vagy a fém dobozok helyett. Ezzel egy év alatt több mint egy kiló műanyagot spórolsz meg.

Kesztyűk

Próbáld kerülni az olyan kesztyűket, amiket PVC műanyagból készítettek. A PVC gyártása hozzájárul a levegő- és a vízszennyezéshez, ráadásul nagyon sok energiát igényel, ha újra akarjuk hasznosítani, emellett mérgező, ha elégetjük.

Sisakok

Ha csak minden huszadik ember újrahasznosítható bicikli bukósisakot használna, akkor több tonnával kevesebb hulladék kerülne a környezetünkbe.

Teniszütő

Ahelyett, hogy olyan ütőt választanál, ami nem újrahasznosítható anyagból készült, inkább próbálj ki egy természetesebb változatot! Csak az utóbbi években 20 százalékkal nőtt az olyan ütők eladási aránya, amikben természetes anyagokat használtak, és így 11 ezer kiló szintetikus anyagot és 85 ezer liter gázolajat takarítottak meg az előállítási folyamatok közben.

A biztonságos sportfelszerelésről
Tudtad, hogy egy rosszul húrozott teniszütő vagy egy elhasznált cipő ugyanolyan veszélyes lehet, mint amerikai focit játszani vállpárna nélkül? A rossz felszerelés a legtöbb sérülés oka. A jó sportfelszerelés

(KamaszPanasz - Gy.Z.)