sajt
#Receptek

Sajtos húsfalatok lisztérzékenyeknek

2009.11.19.
1 perces olvasási idő

Könnyen elkészíthető, gyors, finom receptre vágysz? Kóstold meg ezt az ínycsiklandó egytálételt, melyet lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatnak!

Hozzávalók:

  • 75 dkg sertés szűzpecsenye vagy csirkemmell
  • 2 evőkanál olaj + 1 evőkanál vaj
  • 2 dl húsleves (kockából)
  • 20 dkg krémsajt (pl.tömlős camping sajt)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor vegyes zöldfűszer (bazsalikom, majoranna, oregano, zsálya)
  • 1/2 szerecsendió reszelve, só, bors

húsfalatok

Elkészítése:

  • A húst kockára vágjuk és az olaj és vaj keverékén aranybarnára pirítjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, majd fedő alatt még 15 percig sütjük-pároljuk.
  • Ezután a húst kivesszük. A visszamaradt pecsenyelét felöntjük a húslevessel és összeforraljuk.
  • Belekeverjük a krémsajtot és addig főzzük, amíg fel nem olvad.
  • Rászórjuk a finomra vágott fokhagymát és a fűszereket, visszarakjuk a húst, és összeforraljuk.
  • Köretként galuskát kínálunk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

Nehézség: közepes

Kapcsolódó címkék

hús