Sajtos húsfalatok lisztérzékenyeknek
2009.11.19.
			1				perces olvasási idő
			
			Könnyen elkészíthető, gyors, finom receptre vágysz? Kóstold meg ezt az ínycsiklandó egytálételt, melyet lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatnak!
Hozzávalók:
- 75 dkg sertés szűzpecsenye vagy csirkemmell
 - 2 evőkanál olaj + 1 evőkanál vaj
 - 2 dl húsleves (kockából)
 - 20 dkg krémsajt (pl.tömlős camping sajt)
 - 2 gerezd fokhagyma
 - 1 csokor vegyes zöldfűszer (bazsalikom, majoranna, oregano, zsálya)
 - 1/2 szerecsendió reszelve, só, bors
 
Elkészítése:
- A húst kockára vágjuk és az olaj és vaj keverékén aranybarnára pirítjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, majd fedő alatt még 15 percig sütjük-pároljuk.
 - Ezután a húst kivesszük. A visszamaradt pecsenyelét felöntjük a húslevessel és összeforraljuk.
 - Belekeverjük a krémsajtot és addig főzzük, amíg fel nem olvad.
 - Rászórjuk a finomra vágott fokhagymát és a fűszereket, visszarakjuk a húst, és összeforraljuk.
 - Köretként galuskát kínálunk hozzá.
 
	Jó étvágyat kívánunk!
	
	Nehézség: közepes
