manikűr
#Ezt látnod kell

A tökéletes kamaszkori manikűr - ötletek és tanácsok

2021.07.19.
1 perces olvasási idő

A kislányok többsége mindig igyekszik hasonlítani az anyukájukra. (x)

Ez akármennyire hihetetlen, serdülőkorban a tendencia még gyakoribb - körülbelül 13 éves korban kialakul az a stílus, amit szeretnének követni. Nincs ez másképp a manikűrrel sem. Tudni kell azonban, hogy ez nem annyira egyszerű, mint a felnőtteknél, bármennyire szeretnénk… Speciális eljárásra van szükség, ami megvédi a körömlemezt és megfelelő ápolást nyújt.

Tippek az eljáráshoz

Először is, meg kell érteni, hogy a manikűr fő feladata a köröm alakjának és tisztaságának biztosítása, a design csak másodlagos. Egyetlen dekoráció sem fedheti le az ápolatlanságot! Továbbá, kiváló minőségű eszközök kellenek, legfőképp olló, reszelő, esetleg kutikula toló és körömlakk. A következő linkre kattintva számos lakkot megtalálhatsz és kiválaszthatod a számodra megfelelőt: https://makeup.hu/categorys/23453/

Ha 13-14 éves vagy, tudjuk, hogy szeretnél kísérletezni, de gondolj a jövődre is: az egészséges körmöket nagyon egyszerű elrontani. Javasoljuk, hogy a lenőtt rész legalább 3 milliméteres legyen, hiszen ez a tökéletes hossz ebben a korban. A körömépítést pedig szeretnénk, ha legalább 18 éves korig mellőznéd. A puha körömlemez nagyban megsérülhet ilyenkor, sokan beleestek már ebbe a hibába, aztán megbánták.

Mit válassz?

A felhasznált kozmetikumokat a “gyerekrészlegről” kell válogatni. A folyékony szappanok, krémek, masszázsolajok gyermekorvosok által engedélyezett kell legyen, így nem szárítják ki a vékony és fejlődő bőrt. Szerintünk senki sem szeretné, ha néhány kamaszkori baki miatt felnőttként nehézséget okozna az egészséges manikűr elkészítése.

Vágás közben sokan fogják a körmüket, pedig ez helytelen és veszélyes! A szükségtelen “mozgás” deformálja a körmöt és súlyosan károsítja.

Maga az eljárás hasonló, mint egy felnőttnél: először is, a kezeket meleg szappanos vízbe kell áztatni, majd szárazra törölni. Ezután egy lekerekített élű ollo segítségével vágd le és reszeld formára. Azt ajánljuk, hogy válassz narancsfából készült kutikula fogót és told fel. Semmi esetre se vágd le, hiszen a vékony kutikulát érdes fogja felváltani, ami hosszútávon szintén rossz megoldás… Ezután válaszd ki a lakk színét és vidd fel.

A színekkel kapcsolatban: kiváló lesz a rózsaszín, kék, menta, halványsárga, lila, fehér és egyéb nyári színek, amelyek kihangsúlyozzák a fiatalságot. Választhatsz kedves mintákat, levonókat, hogy feldobd az esetlegesen zavaró egyhangúságot. Vigyázz a piros színnel, hiszen túlságosan öregít. Hidd el, nincs semmi szükség arra, hogy idősebbnek nézz ki a korodnál! A serdülőkor szépsége a könnyedségben rejlik.