Betegségek, fityma

#Betegségek #fityma

4 db cikk a témában

Elváltozások a nemi szerven: a balanitis és a balanoposthitis
#balanitis
2023.08.31.

Elváltozások a nemi szerven: a balanitis és a balanoposthitis

A balanitis a pénisz makkjának, a -posthitis az előbőrnek a gyulladása. A két állapot ritkán fordul elő külön-külön. Gyermekkorban általában valamilyen sérülés (pl. erőltetett hátrahúzás során keletkezett berepedés), vagy az ott megtelepedő kórokozók okozhatják a gyulladást (pl. smegma felgyülemlése, vizeletpangás). Szexuálisan aktív kamaszok esetén a nemi úton terjedő betegségek lehetőségére is gondolnunk kell.

A pénisz gombás fertőzése
#pénisz
2023.04.15.

A pénisz gombás fertőzése

Nem csak a női nemi szerven alakulhat ki gombás fertőzés, hanem a péniszen is! Erről ritkábban hallunk, ezért lehetnek hiányosságok ismereteinkben. Ezt próbáljuk orvosolni cikkünkkel.

#pénisz
2013.02.03.

A férfi nemi szervet érintő legáltalánosabb problémák

Fiúként, férfiként nem árt, ha tisztában vagy a féérfi nemi szervet érintő problémákkal, rendellenességekkel. A férfiak túlnyomó többsége csak akkor fordul orvoshoz, ha a nemi szervét érintő baj elviselhetetlenül fájdalmas vagy akadályozza a szexuális együttlétet.

#fityma
2011.04.04.

Fitymaszűkület és parafimózis

Szinte minden kisfiú nem visszahúzható előbőrrel születik. Néhány hónapos korban a fityma és a makk szövetei fokozatosan elválnak egymástól, 2 éves korra pedig a fityma hátrahúzhatóvá válik. Ez egy teljesen spontán folyamat, semmiféle beavatkozást nem igényel, kivéve, ha fájdalmat, vizelési zavart okoz.