Zöldövezet

#Zöldövezet

394 db cikk a témában

Veszélyforrások a lakásban
#lakás
2023.08.06.

Veszélyforrások a lakásban

Lehet, hogy hihetetlen, de még a tiszta lakásokban is számos veszélyforrás leselkedik az ott élőkre, például gondoltad volna, hogy egy sokat használt (és soha nem tisztított) mobiltelefonon több a baktérium, mint egy nyilvános WC ülőkéjén? Nos, anélkül, hogy bárkit meg akarnánk ijeszteni, megmutatjuk a kritikus pontokat a lakásban és azt, hogyan tartsuk tisztán őket?

Fűkasza - milyet, mennyiért?
#fűkasza
2023.08.03.

Fűkasza - milyet, mennyiért?

Akár a kertünk rendszeres karbantartásáról legyen szó, akár a hétvégi telekről, a nehezen hozzáférhető helyeken vagy gyomos részeken szükségünk lesz egy fűkaszára.

Hűvös szoba légkondi nélkül? Lehetséges!
#nyár
2023.07.26.

Hűvös szoba légkondi nélkül? Lehetséges!

Hogyan vészeljük túl a nyár legforróbb napjait? A légkondinál környezetkímélőbb, energiatakarékosabb és olcsóbb megoldásokat is ismerünk. Vegyük hát sorra őket, az egyszerűektől a bonyolultabbakig!

Hogyan tedd ki az ágyból a kutyád, macskád?
#házi kedvencek
2023.07.23.

Hogyan tedd ki az ágyból a kutyád, macskád?

Nemcsak a filmekben, de közvetlen környezetünkben is biztos tudunk olyan embert, aki a háziállatával alszik, vagy éli mindennapjait. Lássuk, hát, hogy milyen hatással van az állatokkal való együttélés az egészségünkre és, hogy mit tehetünk meg annak érdekében, hogy kedvencünkkel való kapcsolatunk egészséges legyen!

5 nyári veszély a háziállatodra
#kisállat
2023.07.20.

5 nyári veszély a háziállatodra

Valószínűleg mindannyian irigyek vagyunk kedvencünkre, amint a nyári napsütésben csak heverészik a hűs árnyékban és semmit nem kell csinálnia. Valójában azonban rengeteg veszély leselkedik rá, így nem árt odafigyelni, hogy háziállatunk éppen mit és hogyan csinál.

A bevásárlóközpontok 8 legpiszkosabb helye
#bolt
2023.07.18.

A bevásárlóközpontok 8 legpiszkosabb helye

Miközben a bevásárlólistádon szereplő termékeket próbálod begyűjteni, meg sem fordul a fejedben, hogy mást is összeszedhetsz a tudtodon és az akaratodon kívül. Olyan kórokozóknak teheted ki magadat, mint az influenza, az E. coli, a stafilococcus, melyek könnyen lebetegíthetnek - akár hetekre is!

Hűsítő tippek
#hőség
2023.07.06.

Hűsítő tippek

A hőmérséklet higanyszála az egekbe szökött és te majd elájulsz a forróságban? Tartogatunk számodra néhány mókás és pénztárcakímélő tippet, amivel átvészelheted a nyár legmelegebb napjait.

Tisztán és egészségesen a fesztiválokon
#fesztivál
2023.06.30.

Tisztán és egészségesen a fesztiválokon

Ha megkérdeznénk a fiatalokat, hogy mi a 3 legjobb dolog a nyáron, biztos, hogy nagy többségüknél a fesztivál benne lenne a toplistában. De a fesztivál nem csak szórakozás, gyakorlatilag egy kisebbfajta túlélőtábor.

Az illatok hatalma
#illat
2023.06.25.

Az illatok hatalma

Nem is gondolnánk, mennyi problémánkra megoldás lehet egy-egy illatnak az alkalmazása. A kellemes illatok megnyugtatnak bennünket, más illatok miatt fokozódik a szexuális étvágyunk, egyes illatok segítenek a nyugodt alvásban. Te tudod, melyik illatot mire használhatod? Most adunk egy kis segítséget, ami megkönnyíti az életed.

Autótúra a kedvenceddel?
#utazás
2023.06.22.

Autótúra a kedvenceddel?

Egy hosszú kirándulásra vagy egy családlátogatásra néha kénytelen vagy magaddal vinni a házi kedvenced. De ne feledd el, hogy a kutyusnak, cicusnak, vagy az aranyhörcsögödnek is egyaránt szüksége van védelemre és biztonságra a hosszú utazás során.

Legyen a nyaralás is zöldebb
#nyaralás
2023.06.20.

Legyen a nyaralás is zöldebb

Itt a nyár és leginkább arról szólnak a hírek, hogyan tudunk védekezni a leégés, a káros napsugarak ellen. Arról nem igazán esik szó, hogy tudjuk megvédeni a környezetünket a nyaralás alatt.

Repülés és ökológiai lábnyom
#repülés
2023.06.17.

Repülés és ökológiai lábnyom

Azok számára, akik rendszeresen utaznak külföldre, a repülés gyakran elkerülhetetlen. De tudtad, hogy a széndioxid-lábnyom jelentős részét alkotja a repülés? Azonban vannak-e módok ezen kibocsátások csökkentésére?