pirszing
#Testi problémák

Női intim piercingek

2009.06.25.
1 perces olvasási idő

Manapság megszokott dolognak számítanak a test különböző részein - mint a nyelv, ajkak, orr, szemöldök, vagy akár a nemi szervek legérzékenyebb pontjain- elhelyezkedő piercingek. Az emberek általában azért lövetnek piercinget, hogy mutogassák az ékszert, az intim piercing esetében azonban más a helyzet. A nők leginkább a kalandvágy és a nemi vágy fokozása miatt vállalkoznak az intim ékszer belövetésére.

Különböző típusú intim piercingek léteznek. A csikló piercing az intim pirszingek egy népszerű formája, mely az intimitás során a csiklószövetet ingerli. A szeméremajkak szövete vastag, és akár súlyosabb ékszert is befogad. Ezeken a területeken megfelelő bőr szükséges, hogy megtartsa az ékszert.

Erős fájdalom és hosszú gyógyulás várható!

A piercing elhelyezése előtt a testrészt alaposan sterilizálni kell a fertőzések elkerülése miatt. Az érzékeny részen a fájdalom nagyobb, és aki aláveti magát a folyamatnak, annak erre fel kell készülnie. 2-4 hónap szükséges ahhoz, hogy a lyukasztás helye teljesen begyógyuljon.

Az eljárás kockázatai

Fertőzés léphet fel, tetanusz, Hepatitis B és C, HIV vírus és más nemi úton terjedő betegségek kaphatók el. A testrészek átlyukasztása néha vérzéshez, hegesedéshez és allergiás reakcióhoz vezethet. Az egyénnek minderre fel kell készülnie. Természetesen megfelelő elővigyázatossággal ezek a problémák elkerülhetők.

Egy jó hírű üzletet szükséges választani, ahol a higiéniának nagy jelentőséget tulajdonítanak. A rozsdamentes acél, titán vagy nióbium ékszerek biztonságosabbak, mint például a nikkel, amely bőrallergiát, s azzal kapcsolatos problémákat okozhat.

(B.M.)

Kapcsolódó címkék

piercing