ajak
#Testi problémák

A telt ajkakért

2015.06.27.
1 perces olvasási idő

Az idők kezdete óta a nők mindig is érzéki ajkakról álmodoztak. Az egyiptomiak vörös henna festékkel próbálták teltebbé varázsolni szájukat. A középkorban mézzel kenték be az ajkaikat, hogy csókjuk még édesebb legyen.

Manapság újra divatba jöttek a telt ajkak, hála Angelina Jolie-nak és Scarlett Johanssonnak. Egyre újabb és újabb termékek kerülnek piacra, melynek használatával a gyártók telt ajkakat ígérnek a fogyasztóknak.

Ezen termékek eladása az utóbbi pár évben meg is duplázódott. Többféle gél, alapozó, rúzs, csillám került a boltokba, amely használatával garantálja a gyártó, hogy a termékének felhasználója nőiesebb lesz tőle, és segítségével jobban tud majd csábítani.

Természetes ajakfeltöltő anyagok

Néhány termék direkt irritálja az adott felületet, hogy a kellő teltség, duzzanat létrejöjjön. Az ajak feltöltésére gyakran használnak természetes anyagot, mint például a fahéjat, a gyömbért, a borsmentát, a borsot. Ezek az anyagok irritálják az ajkat, növelik a vér áramlását, így egy időre megduzzasztja azt. Az antioxidánsban és a hidratáló anyagokban gazdag vörös tea pedig lágyítja a szöveteket.ajkak

Milyen érzés?

Azon lányok, akik kipróbálták a fentebb említett természetes anyagokat ajkuk feltöltésére, égő, csípő érzésről számoltak be, miután fölkenték. Az egyik lány azt mondta, hogy olyan érzés volt, mint ha csilis szósszal kente volna be a száját.

Egy másik lány azt mesélte, hogy úgy érezte, mintha extra erős csípős csirke szárnyakat evett volna meg. Megéri ez? Ha egy estére telt, csillogó, kívánatos, csábító ajkakat szeretnél, akkor a válasz „igen”. Csak légy tudatában annak, hogy a hatás másfél órától akár egész estén át is kitarthat!

Tippek a megfelelő termék kiválasztásához

  • A választott termékről olvass el minden véleményt, mielőtt megvennéd azt. Ha a használata után még 20 perc múlva is égő érzést tapasztalsz, akkor mosd le és ne használd többet!
  • Ne vegyél olyan terméket, amely alfa-hidroxi savat és alkoholt tartalmaz, mert ezek a szerek kiszáríthatják az ajak bőrét, amitől az nem csábítónak, hanem fonnyadtnak tűnhet!
  • Krémes bázisú termék helyett használj zselét, amely jobb az ajak bőrének!
  • Ne kenj fel túl sokat és túl gyakran! Ezzel azt kockáztatod, hogy a szád sarkában fekély alakul ki.
  • Ne higgy el mindent, amit a reklámok mondanak!
  • Az ajkak teltségét kínáló termék nem működik jobban, mint a szájfény és a kontúr ceruza együttes használata!

(M. T., beinggirl.com)