terhes
#Vágyak

Biztos, hogy részeg voltam, de szexeltem is?

2011.01.18.
2 perces olvasási idő

Sajnos, nagyon csúnyán felöntöttem a garatra, így nem igazán emlékszem tisztán az egész estére, de szerintem lehet, hogy lefeküdtem valakivel. Így most nem igazán tudom, hogy terhes lehetek-e vagy sem. Ezelőtt még sohasem szexeltem – feltéve, hogy most tényleg megtörtént az aktus. Kérem, segítsen!

Kedves Kérdező!

A te kérdésed rengeteg különböző problémát vet fel, és tökéletesen demonstrálja azt, hogyha valami miatt kimaradtak részletek az estéből, az igencsak aggasztó lehet. Részeg voltál, talán valaki elvette a szüzességedet, talán terhes vagy, vagy sem, és tettél egy bátor lépést, segítséget kérsz!

Most pedig néhány olyan intézkedés, amit megtehetsz annak érdekében, hogy sokkal jobban érezd magad, és tudd irányítani a szervezeted:

  • Attól függően, hogy milyen kapcsolatban vagy a partnereddel, természetesen a legjobb, ha megbeszélitek közösen, hogy pontosan mi is történt. Az érthetőség kedvéért, lehetséges, hogy rosszul vagy kellemetlenül fogod magad érezni a beszélgetés során, azonban így talán eloszlathatod néhány kételyed, vagy pontosan megtudhatod, hogy mi történt az este folyamán, és ez alapján megteheted a megfelelő lépéseket. Ha nem tudsz kapcsolatot létesíteni ezzel a személlyel – vagy egészen egyszerűen, csak nem szeretnél – akkor a legjobb, ha figyelmedet arra összpontosítod, hogy hogyan tudnál mindent a lehető legbiztosabban testileg és lelkileg is helyre tenni.
  • Szintén jó ötlet, ha bejelentkezel egy nőgyógyászati rendelésre. Így könnyen meg tudják állapítani, hogy volt-e szexuális aktus, és hogy vajon terhes vagy-e vagy sem. Ha az eset az utóbbi 72 órában (3 nap) történt, a terhesség megelőzésére megfelelő lehet a sürgősségi fogamzásgátlás. Esemény utáni tablettát csak orvos írhat fel receptre, gyógyszertárban nem tudod megvásárolni.

A kérdésedben egyébként az első helyen az állt, hogy terhes vagy-e vagy sem. Arról sajnos nem szóltál, hogy pontosan érzelmileg mit is éltél át, vagy hogyan éled ezt meg. Talán, idővel, vagy ha elolvastad ezt a választ és több információhoz jutottál, szükségleteid, reakcióid megváltoznak. Legyen szó bármiről, támogatásra lesz szükséged és nyitott fülekre. Teljesen mindegy, hogy melyik útját választod annak, hogy kiderítsd, mi történt az este, de egy megbízható baráttal, vagy felnőttel való beszélgetés, mindenképpen a hasznodra válhat.

Sajnos, rosszabb esetekben előfordulhat, hogy mindez nem önszántadból alakult így. Megvan ugyanis az esélye annak, hogy valaki drogot rakott az italodba. Sajnos ezt nehéz előre kivédeni, most pedig csak még egy komolyabb ok, de fontos, hogy beszéljen veled valaki erről az eshetőségről is. Ha tényleg nem érzed magad hibásnak azzal kapcsolatban, hogy részeg voltál, a legjobb, ha felkeresel egy tini-ambulanciát, egy egészségügyi szakértőt, vagy további segítséget kérsz tőlünk!

Legközelebb azonban több dologra is figyelned kell! Gondold át, hogy mekkora az a mennyiség, amelyet még biztonsággal elfogyaszthatsz! Ne feledd, az alkohol tudatmódosító szer, megváltoztatja a viselkedésed, az önbíráskodásod és a megfigyelőképességed is! Az oldalon több cikket is találhatsz azzal kapcsolatban, hogy megállapítsd, hol is van a személyes határod!

A szex, a vágyak, az elvárások és az értékrendek könnyen összekavarodhatnak, különösen, ha alkohol is van a dologban. Néha az eredmény érzelemmel teli, és lenyűgöző, azonban előfordulhat az is, hogy kiábrándultság, és letörtség lesz a vége, mint a te esetedben is. Ezért fontos, hogy ezután találd meg az egyensúlyt, fordulj a barátokhoz, és minden buliban légy teljesen tudatában annak, hogy mit szabad csinálnod és mit nem, így esetlegesen később nem lesznek hasonló problémáid!

(Cs.B. - Forrás: Go Ask Alice)