/ TEST / Rövid fitymafék - Mi a te...
  2010-12-02

Rövid fitymafék - Mi a teendő?

14 éves fiú vagyok, és lehet, hogy nekem rövid a fitymafékem. Amikor a péniszemről merev állapotában lehúzom a bőrt, a makkomat a szalag (fitymafék) lefelé húzza.

- hirdetések -

Kedves Levélíró!

Ha ez a gyanúd, akkor mindenképpen javasolt az urológiai vizsgálat. A rövid fitymafék következtében szexuális aktus során berepedések, sérülések jöhetnek létre. A kezelése nagyon gyors és kevés kellemetlenséggel jár (kis műtét).

  Mit kell tudni a fitymaműtétről!

A kisműtétet ambulánsan végzik, és kb. 5 percig tart, és egy aprócska tűvel adják az érzéstelenítőt. Bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő, hámosító hatású spray-t fújhat rá, amíg a seb 1-2 hét alatt gyógyul, majd mikor a seb begyógyult, érdemes alkalmazni kamillás borogatást a hegesedés meggátlására. A teljes gyógyuláshoz legalább hat-nyolc hét szükséges. Javaslom, kenje Neogranormon kenőccsel, amely szabad patikai forgalomban kapható, és ne erőltesse túl.

Tizennyolc éves korig szülői beleegyezés kell, sőt a szülőnek el kell kisérnie vizsgálatra. Kis fokban rövid fékkel csak akkor van teendő, ha panaszt okoz. Óvszer nincs hatással a rövid fékre.
A rövid fék nincs hatással a pénisz növekedésére, ha nem fáj nincs vele teendő.

 

(KamaszPanasz - Dr. Szimuly Bernadett)

 

(WEBBeteg/Dr. Kocsis István urológus)

  Kapcsolódó cikkek