/ SZEX / Hogyan mondd el a barátod...
  2019-10-25

Hogyan mondd el a barátodnak, hogy még nem állsz készen a szexre?

Elképzelhető, hogy a lehető legjobban alakul minden közted és a barátod között, azonban nem szeretnél semmit sem elsietni. Ha a barátod már közeledne feléd, te viszont még nem gondolod úgy, hogy eljött a szeretkezés ideje, fontos, hogy megbeszéld vele az érzéseidet. Adunk néhány tippet, hogy hogyan!

Először is, beszéljétek át, hol tart a kapcsolatotok. Ha már jó ideje együtt vagytok, komoly kapcsolattal rendelkeztek, de nem csak az eltelt idő az, ami egy kapcsolat komolyságát jelzi.

- hirdetések -

Úgy gondolom, létfontosságú ez utóbbiról meggyőződni, mielőtt új, intim alapokra helyezitek a kapcsolatotokat. Nagyon fontos az érzelmi stabilitás a fizikai intimitás előtt! Ez azt jelenti, hogy feltétel nélkül bíztok egymásban, bármit mondtok egymásnak, azt tisztelettel kezelitek és fogadjátok be, anélkül, hogy sérülés esne a kapcsolatotokon.

Ha az a problémád, hogy nem tudod megosztani a barátoddal azt, hogy szexuálisan nem lépnél még tovább, akkor nem biztos hogy valóban egy komoly kapcsolattal rendelkeztek.

Félsz a reakciójától?

Teljességgel megértem a félelmedet. Véleményem szerint kortól függetlenül mindenki egy picit negatívan reagál egy ilyen intim visszautasításra. Na de röviden. Mi a fontosabb számodra: az, hogy kitartasz a saját magad által lefektetett határok mellett, vagy az, hogy boldoggá tedd a fiúdat? Nyilvánvalóan fontos, hogy boldoggá tegyétek egymást, de nem szabad feláldoznod a véleményedet és akaratodat a másik miatt!

Ehelyett beszélgess el vele, mondd el neki, mi az, amire hajlandó vagy, és mi az, amire még nem! Eközben figyeld meg a reakcióját. Megkönyebbült? Boldog? Feldúlt? Mérges? Frusztrált? Hagyja, hogy végig mondd, amit szeretnél? Egyet ért azzal, amit mondasz? A reakciója remélhetőleg tükrözni fogja a mondanivalóját is, de sajnos nem mindig ez a helyzet.

Mi van, ha elkeserít a válasza és elbizonytalanít a döntésedben?

Számomra ez a kapcsolat végét jelentené, de ezt nyilván nehéz megítélni, pláne fiatal korban. De ha ezt mondogatja folyamatosan, csak válaszolj ennyit: ha szeretnél, nem erőltetnéd azt amit nem akarok!

Előfordulhat, hogy szakít veled ezért. Ha ez megtörténik, nyilván nagyon fog fájni, különösen azért, mert rájössz, a kapcsolatotok csupán a puszta szexualitáson alapult. Természetesen a vonzalom szükséges minden kapcsolatban, ugyanakkor fontosabb az egymás iránti tisztelet és elismerés! Rövid távon fáj az ilyen szakítás, de hosszú távon kifizetődik! 

(KamaszPanasz - Gy.P. - sexetc.com)