/ SZEX / Két szűz - Használjunk óv...
  2010-06-23

Két szűz - Használjunk óvszert?

„Ezt a nagyszerű fiút épphogy csak a nyáron ismertem meg. Ő sajnos messzebb lakik, de megbeszéltük, hogy hétvégente meglátogatjuk egymást. Többször is szórakoztunk már a gondolattal és volt partnereinkkel, de még mindketten szüzek vagyunk. (Tudom, nehéz elhinni, de tényleg így van…) De most úgy érzem, eljött az idő! Tényleg használnunk kellene óvszert? Mindent tökéletesen szeretnék!”

- hirdetések -

Kedves Kérdező!

Ha mindent tökéletesen szeretnél, ne feledd, az első együttlét általában a tökéletlenségeivel lesz tökéletes! Úgy tűnik a leveledből, hogy úgy gondolod, az óvszer talán befolyásolhatja az együttlét hangulatát.

De mielőtt ebben a tévhitben élnél, nem árt tudnod pár dolgot:
• az első együttlétek kevésbé tökéletesek, sokkal inkább emlékezetesek
• tökéletes, avagy sem, sokkal nyugodtabb tudsz maradni, ha csökkented a kockázatot és csak a partneredre figyelsz, nem pedig arra, hogy mikor húzza ki!
• a kondomok hatalmas védelmet nyújtanak az STD-kel és a terhességgel szemben. Emellett élvezetesebbé is tehetik a szexet a formájuk által!

A fertőzésektől és betegségektől nagy százalékban véd, ami a ti első esetetekben fontos! Ugyanis lehet, hogy mindketten másképp definiáljátok a szüzességet.

Partnerednek már lehet, hogy volt anális vagy orális közösülése, így lehetséges egy esetleges fertőzés, amitől természetesen a kondom megvéd. Teljesen csak akkor lehettek biztosak, hogy nem vagytok fertőzöttek, ha mindketten tesztelitek magatokat!

Ha meg szeretnéd előzni a terhességet (ha csak ez a probléma és a fertőzés kizárt), beszélhetsz az orvosoddal, aki majd megmondja, hogy a te korodban milyen fogamzásgátlási módszerek elérhetőek. Ugyanis más módszereknek komolyabb mellékhatásai lehetnek, így meg kell fontolni használatukat! Míg a kondomnak semmilyen más káros hatása nincs!

 Kapcsolódó cikkek

Szóval összefoglalva, „nem kell” használnotok kondomot, de mindenképpen védekezzetek. Viszont ne feledd, hogy a kondom az egyik leghatékonyabb és legkockázatmentesebb módja a védekezéseknek és semmilyen más negatív hatással nem lesz az első együttlétetekre!

(Cs.B.)