/ SZEX / Szex a menstruáció alatt
  2011-09-19

Szex a menstruáció alatt

+16
Oldalunk nyíltan foglalkozik a szexualitással. Cikkeink olvasása 16 éven felülieknek ajánlott!
A menstruáció nem teszi lehetetlenné vagy különösebben bonyolulttá a szexet. Van azonban néhány dolog, amit érdemes előtte átgondolni.
Az orális szex rákot okoz?
A különböző súlyos fej- és nyakdaganatok kilakulásáért az orális szex útján terjedő  HPV-vírus a felelős, a védőoltás a fiúk számára ugyanolyan fontos, mint a lányoknak.

Az orális szex rákot okoz?

Mivel ilyenkor a hüvely sokkal síkosabb, mint általában, rengeteg nő (de sok férfi is) kedveli a vaginális közösülést menstruáció alatt.

A nőknél komoly befolyásoló tényező lehet még a magas ösztrogénszint is, emellett a szexuális aktivitás nagyban enyhíti a menstruációval járó kellemetlen tüneteket, például a görcsöket.

Akkor is teherbe eshetsz, ha akkor szeretkeztek, amikor menstruálsz!

- hirdetések -

Lehetséges következmények

Ne rémülj meg, ha a menstruációd rögtön megszűnik egy menstruáció alatti közösülés után, ez néhány nőnél teljesen normálisnak számít. Ha mégis aggódsz, kérj tanácsot nőgyógyásztól.

Változó megítélések

Vannak olyan nők, akik semmiképpen sem szeretnének szexuális kapcsolatot létesíteni menstruáció alatt, és az is előfordulhat, hogy olyankor a párodnak nincs kedve hozzá. Lehet, hogy csak a vér miatti félelemtől, vagy mert téged félt. A vér látványa balesetekre, fájdalomra emlékeztetheti.

Vannak, akik idegenkednek a menstruációtól és a vele járó vérzéstől, míg mások elfogadják, hogy ez természetes folyamat, a nő életének, nőiségének része.

Más esetekben a női fél érezheti magát kellemetlenül: vagy azért, mert nem biztos benne, hogy partnerét nem zavarja a vér, vagy mert őt magát zavarja. Vannak nők, akik ilyenkor kifejezetten magányra vágynak, akár vallási vagy spirituális okokból, esetleg hagyományok miatt.

Törekedj a biztonságra!

Sajnos a menstruációs folyadékban lévő vér miatt jóval nagyobb eséllyel kaphatsz el veszélyes vérrel terjedő vírusokat, például a HIV-et vagy a Hepatitiszt. A biztonságos szex mindig nagyon fontos, de ebben az esetben mindenképp elsődlegesnek kell lennie.

Ezért ajánljuk  figyelmetekbe elsősorban az óvszert, ha a menstruáció alatt való közösülést választjátok - megvéd (sajnos ez sem 100 százalékos, de a legbiztonságosabb módszer!) a nem kívánt terhességtől és a legtöbb nemi betegségtől.

(Gy. A., Forrás: scarlteen.com)

  Kapcsolódó cikkek