/ SZEX / A helyes óvszerhasználat ...
  2014-11-15

A helyes óvszerhasználat - mik a leggyakoribb hibák?

+16
Oldalunk nyíltan foglalkozik a szexualitással. Cikkeink olvasása 16 éven felülieknek ajánlott!
A férfi óvszerek használata könnyűnek tűnhet, viszont használatuk nem biztonságos, amíg nem használjuk őket helyesen, minden szexuális együttlétkor. Ennek hiányában megfertőzheted a partnered egy olyan nemi betegséggel, amelyről lehet, hogy nem is tudod, hogy fertőzött vagy. Használj óvszert minden egyes szex alkalmával!

- hirdetések -

Kutatások viszont azt mutatják, hogy az óvszerek használata korántsem annyira népszerű, mint amilyennek gondoltuk. A minnesotai egyetem tanulóin végzett kutatás szerint a fiúk 66%- a és a lányok 59% a használt óvszert, mikor legutoljára került intim kapcsolatba egy másik emberrel.

Az óvszerek használata nem mindig biztonságos, ha helytelenül használjuk őket. Ha nem jól használjuk az óvszert, az lyukadáshoz, lecsúszáshoz vezet.

A leggyakoribb hibák

1; Leggyakoribb hiba az, ha az együttlét közben húzzuk fel az óvszert. Az óvszert mindig szex előtt kell felhúzni.

2; Ha helytelenül, nem a használati útmutató szerint húzzuk fel az óvszert.

3, Ha lehúzzuk az óvszert, míg tart az erekció.

4, Orális szex után cseréljünk óvszert, ha utána folytatni akarjuk a vaginális szexet.

5, A nemi szervek egymáshoz érése előtt fogjuk le a kis zsákot az óvszer végén, és lefelé görgetve húzzuk fel az óvszert a péniszre!

6; Az óvszert csak erekció közben lehet felhúzni.

7; Az ejakuláció, avagy magömlés után óvatosan távolítsuk el az óvszert!

8; Használat után kössünk csomót az óvszer végére, rakjuk bele egy zsebkendőbe, és dobjuk a szemétbe, ahol mások nem férhetnek hozzá!

9; Ha használat közben úgy érzed, hogy az óvszer megrepedt, vagy lecsúszott, állj meg, és cseréd ki az óvszert egy másikra.

10; Latex típusú óvszerekkel csak víz bázisú síkosító anyagokat használjunk, semmiképpen se olaj bázisút, mert az olaj károsíthatja a latex szerkezetét, így könnyebben kilyukadhat, megrepedhet az óvszer.

Ha bármilyen kérdésed van még az óvszerekkel kapcsolatban, nyugodtan tedd fel oldalunkon, ahol orvos szakértők válaszolnak kérdéseidre.

(G.V.)


  Kapcsolódó cikkek