Mozgás

#Mozgás

337 db cikk a témában

#futás
2009.10.12.

Futás, agyműködés, szex és fogyás - hogyan hatnak egymásra?

A rendszeres testmozgás fontosságát nem lehet eleget hangoztatni. Ha másra nincs is időnk, lábaink mindig „kéznél vannak”: a futás az egyik legegyszerűbben végezhető testmozgás, ám van néhány, a köztudatban tévesen élő hiedelem vele kapcsolatban.

#kerékpár
2009.07.16.

Erekciós zavar a biciklizéstől?

Tanulmányok által bizonyított, hogy a túl sok és túl hosszú ideig tartó biciklizés, növeli a merevedési zavar és a meddőség kockázatát. Ezért a profi kerékpárosoknak, duatlonistáknak, triatlonistáknak azt tanácsolják a szakemberek, hogy fagyasztassák le a spermájukat, még mielőtt az a sportkarrier áldozatává válik.

#extrém sport
2009.06.02.

Extrém sportok

Mi jut eszedbe, amikor az extrém sport kifejezést hallod? Bungie jumping, sziklamászás, hegyi lejtőkön való biciklis száguldás? Az extrém sportokat űzők kifejezetten keresik az átlagember számára idegtépő, végletekig fokozott izgalmi állapotot, hajszolják az adrenalinszintet turbózó helyzeteket.

#karate
2009.05.02.

Mi is az a Karate? - 3. rész

A karate szó hallatán sokaknak a gyorsan verekedő kis japán emberkék jutnak az eszébe, fekete övvel. Akik nincsenek, benne a sportágban szinte az összes japán harcművészetet a karatéval azonosítják. Pedig ez korántsem így van.

#karate
2009.04.16.

Mi is az a karate? 2. rész

A karate szó hallatán sokaknak a gyorsan verekedő kis japán emberkék jutnak az eszébe, fekete övvel. Akik nincsenek, benne a sportágban szinte az összes japán harcművészetet a karatéval azonosítják. Pedig ez korántsem így van. A karatén kívül még számos más harcművészeti ág alakult ki. Most azonban a karate válfajait, stílusait szeretném bemutatni.

#karate
2009.04.09.

Mi is az a karate?

A karatéról mindenkinek a verekedős filmek, a japán emberek, a villámgyors suhogó kéz és természetesen a fekete öv jut az eszébe. Bár nagy vonalakban még igaz is lenne, de a karate nem erről szól. Hogy pontosan mi is ez a sportág, mit állít a középpontba, honnan ered, és hogy kik űzhetik, nos ezekre a kérdésekre próbálok válaszolni ebben a sorozatban.

#csapatépítő sportok
2009.03.09.

Kalandra fel! - Mozgás, kicsit másképp

Napjainkban a számítógép szinte minden valós szórakozást elvesz, ezáltal alig jut időnk egymásra, a barátokra, és arra, hogy kikapcsolódjunk, vagy éppen mozogjunk egyet.