sport
#Mozgás

Milyen egy hét két keréken? Tapasztalatok

2012.08.24.
1 perces olvasási idő

Egy hete a Balaton körül jártam, de nem akárhogy! Biciklivel vágtam neki a majdnem 300 kilométeres távnak, az élményeimről bővebben a Rebeka Kipróbálta blogon olvashattok.

Bizony, nem könnyű végigtekerni egy hetet, főleg, ha az alvás háttérbe szorul a remek társaság miatt! Ám a fáradtság, és az izomfájdalom ellenére a legjobb nyaralás, amit el tudok képzelni - várakozásaimról korábbi cikkemben olvashatsz.

Sport, Balaton, szórakozás, jó társaság

Bicikli: utazás és szórakozás egyszerreKedden indultunk Siófokról, majd egy hét múlva ugyanide érkeztünk meg. A hét nap alatt bejártuk a Balaton legszebb helyeit, és közben megmozgattuk az összes izmunkat. Persze a pihenésre is jutott időnk, hiszen a legjobb strandokat is sikerült letesztelni. Egy egész pihenőnapot is beiktattunk, amikor hanyagoltuk a bicajokat, és mindenki átadta magát a lustálkodásnak.

Készülj fel alaposan a túrára!

Az egy hét azonban könnyen rossz élményé válhat, ha nem készülünk fel a biciklitúrára megfelelően. Mindenképpen figyeljünk arra, különösen, ha augusztusban megyünk túrázni, hogy rendszeresen igyunk! A kulacsunkban mindig cseréljük a vizet, amit ha citrommal ízesítünk, még remekebb szomjoltó. A kánikula a napszúrást is magával hozza, a bicajos sisak megvéd, ám ha ezt nem kedveljük, mindenképpen hordjunk kalapot. 14 éves korig szinte kötelező jelleggel kell hordani azonban a biciklis bukósisakot, a néhol göröngyös utakon csúnyán el lehet esni, ha nem figyel az ember.

Pihenj is az út során!

A rendszeres pihenés, strand, nem időpocsékolás, hanem felkészülés, megújulás az újabb távra. Semmiképp se hajtsuk túl magunkat, hiszen az aktív pihenés nem edzőtábor, ugyebár. Az étkezésre is érdemes figyelnünk, a lángos nem a legdiétásabb étel. Sok helyen lehet friss gyümölcsöt venni, használjuk ki.

A heti háromszori mozgás nagyon fontos, főleg serdülőkorban. Figyelj arra, hogy mindig jusson időd egy kis mozgásra! Nyáron cseréld a tömegközlekedést, vagy kocsit bicajra, vagy sétálj rendszeresen.

(Gy. R.)

Kapcsolódó címkék

sport