Lélek, szerelem

#Lélek #szerelem

333 db cikk a témában

#szerelem
2021.10.29.

Mit ne tegyél, amikor szerelmes vagy?

A szerelem lehengerlő érzés. Ha valaki szerelmes, kicsit mindig másképp viselkedik, mint egyébként. De van néhány olyan dolog, amit még ebben a rózsaszín felhős állapotban sem szabad elkövetni!

Miért fojtjuk el érzelmeinket?
#elfojtott érzelmek
2021.10.25.

Miért fojtjuk el érzelmeinket?

Egy átlagos élet során egy ember gyakorta szeretné kifejezni az érzelmeit! Csakhogy megakadályozza benne az a társadalmi, családi minta és elvárás, amelyet gyermekkorunktól hallunk és tanulunk. Emiatt aztán később csak nagyon nehezen tudunk megszabadulni a lelki terhektől, amelyeket a ki nem mondott gondolatok, érzések okoztak.

#randi
2021.10.23.

El fog hívni egy második randira?

Két hete fantasztikus randin vettél részt, de azóta nem került szóba a második randi? Azon gondolkozol, vajon el fog-e hívni, és mikor?

#vágy
2021.10.08.

A vágy hiánya

Mindenki másra vágyik. Van, amikor konkrétan meg tudjuk fogalmazni vágyaink netovábbját, van, hogy nincsenek rá szavaink, csak egy mélyről jövő sóvárgás - talán egy hiányzó puzzle-darab - az, amit érzünk.

Visszautasítás: hogyan csináld megfelelően?
#visszautasítás
2021.09.18.

Visszautasítás: hogyan csináld megfelelően?

Visszautasítás után is megtarthatod a méltóságodat - legalább addig, amíg hazaérsz. Vagy ha te vagy az, aki visszautasít, tanuld meg, hogyan kell jól csinálni!

10 gesztus, hogy gentleman légy
#viselkedés
2021.09.12.

10 gesztus, hogy gentleman légy

A gentleman jelző az elmúlt időkben némileg veszített értékéből, mert egyensúlyban kell tartani az úri viselkedést a nők egyenjogúságával. A legtöbb férfitól távol áll az, hogy hagyományos, lovagias gesztusokat tegyen, mert félnek, hogy antifeministának fogják őket tartani.

Mi történik, ha a párod főiskolára vagy egyetemre megy?
#párkapcsolat
2021.09.01.

Mi történik, ha a párod főiskolára vagy egyetemre megy?

Működhetnek a távkapcsolatok? Ez a kérdés valószínűleg megfordul a fejedben, amikor a párod főiskolára vagy egyetemre készül. De az is lehet, hogy mindketten továbbtanultok, csak különböző intézményekben, egymástól távol. Mit jelent ez a kapcsolatotokra nézve? Képesek lesztek kitartani, ha csak a tanítási szünetekben, esetleg hétvégenként találkozhattok? Az alábbi tippek segíthetnek megküzdeni ezzel a helyzettel.

#szerelem
2021.08.13.

Mikor kell véget vetni egy kapcsolatnak?

Amikor valakivel romantikus kapcsolatba vágsz, nem számítasz arra, hogy egyszer majd véget ér. Reményekkel telve lépsz a kapcsolatba, és ígéretes jövőnek nézel elébe a szerelmeddel. De mint tudjuk, nem minden párkapcsolat alakul tökéletesen, még akkor se, ha a szerelmespár tagjai látszólag tökéletesek egymás számára.

#zaklatás
2021.08.01.

Zaklatás vagy udvarlás?

Udvarolni. Talán furcsának találod a szót, hiszen napjainkban kissé idejétmúltnak tűnhet udvarlásról beszélni akkor, amikor sokaknál a minél gyorsabb siker elérése a cél.

Hogyan szeress újra szakítás után?
#barát
2021.07.24.

Hogyan szeress újra szakítás után?

Úgy érzed, a szíved összetört, és a földbe tiportak? Teljesen természetes félelmet, bizonytalanságot, bizalmatlanságot érezni, miután a kapcsolatod kudarcba fulladt. Ha épp egy fájdalmas szakításból akarsz helyrerázódni, van néhány hasznos tippünk, hogyan tudj újra bízni és szeretni.

17 gyakori kérdés a csókolózásról
#csókolózás
2021.07.20.

17 gyakori kérdés a csókolózásról

A csókolózás az egyik legártatlanabb „bűnös élvezet” a világon. A tinik gondolkodnak rajta, és aggódnak miatta. Vajon jól csinálom? Milyen csókfajták vannak? Kit kellene megcsókolnom, és mikor jön el a megfelelő pillanat? Íme, a 17 leggyakrabban feltett kérdés a csókolózásról!

6 tipp az első randihoz
#randi
2021.07.10.

6 tipp az első randihoz

Az első randi sikere a kölcsönös szimpátián, a benyomásokon alapszik. Hiába a minden szempontból megfelelő paraméter-skála, ha a kiválasztott nem kelt vonzalmat, vagy valamilyen kevéssé megmagyarázható kellemetlen érzést ébreszt a partnerben. Érdemes tehát felkészülni az első randira, és vigyázni, hogy el ne illanjon a bontakozó varázs.

6 tipp a jó első benyomáshoz
#jó benyomás
2021.06.29.

6 tipp a jó első benyomáshoz

Ismered a régi igazságot, miszerint nem kapsz második esélyt az első benyomásra. Ez kifejezetten igaz, amikor potenciális új barátokkal találkozol. Ha kellemetlen első benyomást teszel, akkor talán sosem tudnak már rád úgy nézni, mint egy lehetséges jó barátra. Miután megvolt az első benyomás, még mindig a legjobb arcodat kell mutatnod. Az új barátságok könnyen elromolhatnak, hiszen a másik személy még nem tudja a megfelelő perspektívából látni a jó és a rossz dolgaidat. Hogy könnyen menjenek az első lépések, itt van néhány tanács.

#szakítás
2021.06.27.

Kapcsolatok: Mit csinálj szakítás után?

Amikor belemész egy kapcsolatba, akkor nem tudhatod, hogy pár hétig, hónapig vagy évig fog tartani. Nem tudhatod biztosan. Azt sem tudhatod, hogyha a kapcsolat véget ér, az hogy fog téged érinteni.