Lélek

#Lélek

1440 db cikk a témában

Szorongás: mi is ez?
#szorongás
2024.04.15.

Szorongás: mi is ez?

A szorongás egy normális pszichológiai válasz az emberben, ha stresszhelyzettel találkozik. Azt jelenti, hogy szomorúságot, aggodalmat, félelmet, gondterheltséget és idegességet érzünk.

Zaklat az exed?
#szakítás
2024.04.11.

Zaklat az exed?

Már megtetted a döntő lépést, és szakítottál valakivel, aki nem viseli ezt olyan jól. Éppen ezért az exed még mindig üzenetekkel bombáz. Mit lehet ilyenkor tenni?

A baleset lelki hatásai
#baleset
2024.04.10.

A baleset lelki hatásai

Egy karambol nemcsak testi fájdalommal és törött csontokkal, de sok esetben lelki sérülésekkel is jár. A baleset, annak körülményei, a fájdalom, a kiszolgáltatottság sokszor olyan lelki folyamatokat indítanak el, melyek nehezítik az események feldolgozását és a felejtést.

Így győzheted le a tavaszi fáradtságot
#tavaszi fáradtság
2024.04.08.

Így győzheted le a tavaszi fáradtságot

Veled is előfordult már, hogy reggel úgy érezted, fáradtabb vagy, mint amikor lefeküdtél? Az úgynevezett tavaszi fáradság több embert érint, mint gondolnád. Mutatjuk, mit tehetsz ellene.

Hogyan bánj egy önző baráttal?
#barátság
2024.04.06.

Hogyan bánj egy önző baráttal?

Ha volt már olyan barátod, aki többet elvett, mint adott egy barátsághoz, akkor ő egy önző barát. Az ilyen barátok azt akarják, hogy minden róluk szóljon, ami azt jelenti, hogy időt, figyelmet, energiát, és valószínűleg pénzt igényelnek.

Friss jogosítvánnyal az úton
#jogosítvány
2024.04.04.

Friss jogosítvánnyal az úton

Nemrég szerezted meg a jogosítványodat? Gratulálunk! Most már hivatalosan is tagja lettél a klubnak. Csatlakoztál a sofőrök millióihoz. Valószínűleg izgatott vagy, ideges, lehet, hogy riadt is - de talán ennek a háromnak a kombinációját érzed. Hogyan vezess biztonságosan?

Mit ne együnk az első randin?
#első randi
2024.03.27.

Mit ne együnk az első randin?

A férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út, ezt mindenki tudja. Majdnem minden komoly kapcsolat egy formális vacsis- iszogatós randival kezdődik, ahol kiderül, hogy lesz e folytatása a kapcsolatnak, tehát az első randi nagyon fontos. De milyen ételeket érdemes kerülni az elején?

Tavaszi szünet problémamentesen
#tavaszi szünet
2024.03.27.

Tavaszi szünet problémamentesen

A tavaszi szünet mindenki számára a kikapcsolódásról kell, hogy szóljon. Végre kicsit távol lehetsz a sulitól és magadra is figyelhetsz. Ez a te szabadidőd: a legfontosabb, hogy jól érezd magad. Ha esetleg azonbna elutaztok a barátokkal vagy a családdal, nem árt felkészülni egy-két dologra. Mire figyelj utazás alatt és mire akkor, ha otthon töltöd a szünetet?

Mi az a mediáció?
#mediáció
2024.03.26.

Mi az a mediáció?

Vitás helyzetekben segítséget jelenthet egy harmadik, független fél jelenléte, aki segít megtalálni a megfelelő megoldást. Vitás helyzetben fordulhatunk mediátorhoz segítségért. Mi az a mediáció?

Hogyan mondd el a barátnődnek, hogy megcsalják?
#megcsalás
2024.03.23.

Hogyan mondd el a barátnődnek, hogy megcsalják?

Több mint nehéz elmondani a barátnődnek, hogy megcsalja őt a párja, hiszen semmiképpen nem akarod megbántani. Szinte képtelenség megtalálni a megfelelő módot, nem lehet elég tapintatosan közölni. De mégis, hogyan csináld?

Hogyan légy tökéletes beszélgetőpartner?
#beszéd
2024.03.20.

Hogyan légy tökéletes beszélgetőpartner?

Szeretnél olyan beszélgetőpartner lenni, akivel mindenki szívesen beszélget? Ehhez mindenekelőtt jó hallgatóságnak kell lenned, hiszen a másokkal való kommunikáció kulcsa az értő hallgatás és az információ, amit megosztanak veled. Cikkünkből megtudhatod, hogyan válhatsz tökéletes beszélgetőpartnerré.

67 romantikus és olcsó randiötlet
#randi
2024.03.16.

67 romantikus és olcsó randiötlet

A válság közepén az amúgy sem túl mély kamaszzsebekkel nehéz lehet elegendő pénzt összeszedni ahhoz, hogy lenyűgözhesd partneredet. Szerencsére rengeteg olyan szórakoztató és romantikus lehetőség áll előttetek, amelyek semmibe sem kerülnek – nem is kell hozzá több, mint egy kis kreativitás! Olvass tovább a mi 67 tippünkért!

Alkoholista szülővel egy fedél alatt
#alkoholista
2024.03.13.

Alkoholista szülővel egy fedél alatt

Egy alkoholfüggő az ital megszállottja, és nem tudni kontrollálni az alkoholbevitelét, még akkor sem, ha tisztában van azzal, hogy az alkoholizmus komoly egészségügyi problémákat okozhat, tönkreteheti a kapcsolatait, illetve anyagi gondok is felléphetnek. Nagyon sok fiatalt alkoholista szülők nevelnek, olyan emberek, akik testileg-lelkileg az alkohol rabjai. Az alkoholizmus gyötrelme nemcsak a részeges embert, hanem a körülötte, vele együtt élők életét is súlyosan megterheli.

Furcsa fóbiák - Mi mindentől lehet félni?
#fóbia
2024.03.12.

Furcsa fóbiák - Mi mindentől lehet félni?

Valószínűleg mindannyiunk szenved egy-két fóbiától, de néhány ember életét gyakorlatilag félelmei gyengítik meg. Ez a lista az emberek életét leginkább befolyásoló szokatlan szorongást vizsgálja. Ha ezen fóbiák valamelyikétől szenvedsz, feltétlenül oszd meg velünk a történetedet!