szülés
#Lélek

16 évesen babát szeretnék - Nem túl korai?

2010.06.19.
1 perces olvasási idő

Most múltam 16 éves, a párom 23. Szeretnék tőle babát, és ő is szeretne, de mégse, lesz, mert azt mondja, nem akarja, hogy rossz legyen nekem, nem akarja, hogy ilyen hamar lekössem magam egy babával. Szerintem maximálisan helyt tudnék állni. A szakértő válaszol.

Kedves Levélíró!

A gyermekvállalás bizony valóban egy komoly döntés, és a babának akkor érkezik el a pillanata, amikor úgy érzed, fel tudod nevelni őt, át tudod neki adni mindazt az élettapasztalatot, ami segíteni fog neki, hogy boldog, sikeres életet éljen. A párodnak igaza van, a baba onnantól kezdve egész életedben ott lesz, az első években minden percedet vele kell töltened.

Minden életszakasznak meg van a maga szépsége. A felnőtt kornak a gyermekvállalás, a házasság, a családalapítás. A gyermekkornak a játék, gond feledt időtöltés. A kamaszkornak pedig a függetlenedés, szabadság, gyerekvállalásutazás, barátokkal való programok, buli. Ezeket az életszakaszra jellemző dolgokat meg kell élni, és nem kell egyből átlépni egy másik szintre, amíg nincs itt az ideje.

Azt a kérdést tedd fel magadnak, hogy vajon magadnak szeretnél egy babát szülni, vagy a párodnak, vagy a családodnak, vagy pedig egy kicsi lénynek szeretnél egy csodálatos életet biztosítani. Mert ennyi idősen lehet, hogy ezt a csodálatos életet még nem tudod neki megadni, hiszen neked is fejlődnöd kell, felnőni, felnőtté válni, önállóvá, függetlenné. Nagyon jó, hogy már ennyi idősem el tudod magad képzelni anyukaként, és amikor elérkezik az ideje, biztosan nagyon jó anyuka is leszel. De én azt javaslom, néhány évet még mindenképpen várj vele, és addig pedig élvezd azokat a dolgokat, amik a te életszakaszodnak megfelelőek!