Lélek, barátság

#Lélek #barátság

210 db cikk a témában

#stressz
2017.07.07.

Hogyan küzdd le a félénkségedet?

Legszívesebben azonnal menekülnél, ha ki kell állnod az emberek elé? Az ismeretlenekkel való beszélgetés gondolata is megijeszt? Ne aggódj, nem vagy egyedül, és rengeteg dolgot tehetsz azért, hogy legyőzd a félénkséget.

#kritika
2017.06.23.

Hogyan állj ki magadért? Hogyan mondj nemet?

Nem tudsz nemet mondani másoknak? Nem tudod a szüleidnek, a barátaidnak elmondani, hogy valójában mit gondolsz? Mindig oda mentek a barátaiddal, amit ők javasolnak? Amit te szeretnél, az valahogy soha sem sikerül véghezvinni? Miért?

Hogyan barátkozz, ha nincs túl sok önbizalmad?
#barát
2017.06.15.

Hogyan barátkozz, ha nincs túl sok önbizalmad?

Kedves Szakértő! Nem tudok közeledni az emberekhez, egyszerűen nem tudok barátkozni! Mivel nem vagyok teljesen egészséges (az önbizalomhiány miatt), akkor miért is akarnának velem a pozitív emberek barátkozni? Félek, hogy sohasem tudok majd rendes barátokat találni a félelmeim miatt, illetve, hogy a hiányosságaimat nem tudom előttük elrejteni. Hogyan tudnék ezen változtatni?

#testvér
2017.06.04.

6 tipp, hogy jobb testvérré válj

A gondolat, hogy jobb testvérek legyünk, nem fordul meg gyakran a fejünkben. Pedig ahogy felnövünk, lassan megbocsátjuk, hogy egyszer kilökött minket a hintából, és egyre erősebb a vágy, hogy milyen jó is lenne egy barát, akivel a családi történeteken is osztozunk, nem csak a ruhákon. Tippjeink segítségével nem csak jobb testvérré válhattok, hanem lelki társsá is.

#barátnő
2017.05.29.

Barátnő vagy vetélytárs?

Állítólag a legjobb barátnőm, mégis néha úgy tűnik, hogy versenytársak vagy vetélytársak vagyunk. Ha valami újat viselek vagy mondok, ugyanazt csinálja. Amikor együtt jártunk aerobicra, állandóan próbált lekörözni...

#randi
2017.05.25.

Mit tegyél, ha a barátod több akar lenni barátnál?

Hogyan kezelj egy olyan barátot, aki szerelmes beléd, de te nem viszonzod az érdeklődését? Nem akarod elveszíteni a barátságotokat, de hamis reményekkel sem szeretnéd áltatni? Íme, néhány hasznos tipp, hogyan bánj egy baráttal, aki randizni szeretne veled.

#önértékelési probléma
2017.05.01.

Hogyan lehet nagyobb önbizalmad?

Önértékelési problémákkal szinte mindenki találkozik élete során. Vannak társaink, barátaink, ismerőseink, akikkel óhatatlanul összehasonlítjuk magunkat. Tőlünk függ, hogy mit kezdünk ezzel az összehasonlítással: leértékeljük, túlértékeljük magunkat vagy elfogadva a különbségeket bízunk saját képességeinkben.

#barátság
2017.04.21.

Ha a legjobb barátod féltékeny rád

Majdnem minden tini életében eljön az a pillanat, amikor rájön, hogy a barátja féltékeny rá. Mindegy, hogy arra féltékeny, hogy ki vagy, hogy mit tettél, vagy hogy mid van. Ez az érzés tönkreteheti a barátságotokat.

#unalom
2017.04.17.

Unalom helyett érezd jól magad!

Megrekedtél? Unalmasnak és érdektelennek tűnik az életed? Egyedül ülsz a szobádban, és bambán nézel magad elé? Bekapcsolod a TV-t, és egyetlen egy csatorna sem köt le igazán? Segítünk kitörni ebből a körből!

#közösségi média
2017.04.01.

Közösségi média: mire használd és mire ne?

Ahhoz, hogy ne bánts meg senkit, ne hozd magad kellemetlen helyzetbe, ne tedd tönkre a barátságod vagy a kapcsolatod, valamint megkapd majd azt a bizonyos állást néhány év múlva, vannak bizonyos szabályok, amiket a közösségi média használatával kapcsolatban szükséges betartanod. Lássuk, mik ezek!

#flört
2017.03.03.

Hogyan tudd meg, hogy többet lát-e benned egy barátnál?

Sokat elárul valakiről az, hogy milyen zenét hallgat, milyen fotókat posztol magáról, mit lájkol és mit tesz ki a Facebookon, Instagramon. A kis dolgok, melyeket a közösségi oldalakon észreveszel, sokat segíthetnek abban, hogy beszélgetést kezdeményezz. Az alábbi kérdések azonban arra is fényt deríthetnek, hogy a kiszemelted számára több vagy-e egy szimpla barátnál...vagy esetleg annál több?

#pletyka
2017.02.25.

Valaki pletykát terjeszt rólam. Mit tehetek ellene?

Kedves Szakértő! Van egy lány a suliban, akivel nem igazán jövünk ki jól egymással. Állandóan pletykát terjeszt rólam, emiatt az emberek ellenem fordulnak. Mit kellene tennem, hogy ez másképp legyen?

#kommunikáció
2017.02.20.

Hogyan beszélj az osztályban, ha szégyenlős vagy?

Kényelmetlenül érzed magad, amikor az osztálytársak előtt kell beszélned? Akár hiszed, akár nem, mint minden más képesség, ez is fejleszthető. Tanulj meg magabiztosan kommunikálni az osztályban!