Lélek, barátság

#Lélek #barátság

210 db cikk a témában

#vita
2019.07.09.

A makacs nem csapdája

Biztosan volt már olyan ismerősöd, akivel nem lehet vitatkozni. Azt szereti, ha övé az utolsó szó, ha egyet is ért, akkor mondatai úgy kezdődnek, hogy „igen, de…”. Bármit is mondunk, ellene van. Miért? Hogyan mondjunk „hideg fejjel” nemet?

#március 15
2019.03.15.

Egy nemzetbe tartozunk

Kinek mi jut eszébe március 15-éről? Végeláthatatlannak tűnő beszédek? Kokárda? Ceremónia? Szabadságharc? Csak egy nap, amikor nem kell iskolába menni? Mindenkinek más-más asszociációja támad. Miért fontos ünnepelnünk?

#dühkezelés
2019.01.20.

A női dühkitörésekről

Már-már elcsépelt filmjelenet, mikor a dühös nő tányért vág a falhoz, kiborul, vagy egyszerűen csak a sértődött hercegnőt játssza. Pedig a problémakezelésnek számos más módja is van.

#vita
2018.12.08.

Hogyan nyerj meg egy vitát?

Hogyan is nyerhetsz meg egy vitát úgy, hogy érvényesíted a véleményedet anélkül, hogy elvesztenéd a türelmedet, vagy megsértenél bármilyen kapcsolatot, akár az iskolában, akár a családban vagy a szerelmi életben.

#nem
2018.10.18.

A makacs viselkedés csapdája

Biztosan van olyan ismerősöd, akivel egyszerűen nem lehet vitatkozni. Azt szereti, ha az övé az utolsó szó, és ha egyet is ért valakivel, akkor mondatai úgy kezdődnek, hogy „Igen, de…”. Bármit is mondunk, ellene van. Miért? Hogyan lehet okosan nemet mondani?

#párkapcsolat
2018.09.07.

Hogyan fogadd el a barátod barátait?

Eljött a nagy pillanat… találkozol a híres barátokkal. Ideges vagy? Ne legyél! Az alábbiakban 15 tuti tippről olvashatsz, amelyek segítenek abban, hogy elnyerd a tetszésüket, illetve a bizalmukat.

#jelenlét
2018.07.26.

Jelenlét vagy meditáció?

Biztosan hallottad már ezt a két fogalmat, úgy gondoltam, írok róluk, hogy érzékelhesd a kettő közti különbséget.

#férfivá válás
2017.10.29.

A fiúk és a férfivá válás nyomása

Az, hogy a férfiak bebizonyítsák férfiasságukat már a történelem előtti időszakokban is jellemző szokás volt! Gondoljunk csak bele! Már a barlanglakók is mind a legokosabb, a leggyorsabb, vagy a legerősebb akart lenni. Hogy is csinálták ezt? Rámenősek voltak, megpróbáltak másokat félreállítani a harcban, kockázatot vállaltak… és a sort naphosszat folytathatnám.

#önbizalom
2017.09.04.

Nem találom magam, semmi önbizalmam, mit csináljak?

16 éves vagyok. Az a gondom, hogy nincs elég önbizalmam, azt hiszem. A környezetemben mindenki jó valamiben, a barátaim és ismerőseim is megtalálták már önmagukat, vagy a sportban vagy valami másban, de én meg nem csinálok semmit.

#csúfolódás
2017.08.18.

Csúfolódás, a lélek mérge

Egyre több tinédzser fekszik a kés alá, mert nem bírják tovább elviselni a folytonos iskolai csúfolódást. Vajon megoldja a problémát, ha az orruk kisebb lesz vagy a fülük nem áll szét? Hogyan segíthetünk rajtuk?

#depresszió
2017.08.16.

9 mondat, amit sose mondj egy depressziósnak

Az emberek gyakran feltételezik, hogy egy kedves megjegyzés vagy néhány szó, ami egy rossz napon felvidít bennünket, ugyanúgy segít a depresszióban szenvedőknek is. Ez azonban nem ilyen egyszerű.

#beilleszkedés
2017.08.04.

Nem tudod elengedni magad társaságban?

Egyre több fiatal számára probléma, hogy úgy érzi, nem tud beilleszkedni a társaságba, nem érzi jól magát csak néhány erősebb feles után. Tényleg ez lenne az egyetlen megoldás? Azért fogadjanak el, mert annyira piás vagy, hogy már gátlástalanul megteszel bármit?

#stressz
2017.07.07.

Hogyan küzdd le a félénkségedet?

Legszívesebben azonnal menekülnél, ha ki kell állnod az emberek elé? Az ismeretlenekkel való beszélgetés gondolata is megijeszt? Ne aggódj, nem vagy egyedül, és rengeteg dolgot tehetsz azért, hogy legyőzd a félénkséget.