/ LÉLEK / barátság

LÉLEK barátság kategória (434)

"Mindenki engem cikiz. Nyolcadikos vagyok, és még az alattam járók is beszólogatnak és nevetnek rajtam. Mindenfélét pletykálgatnak rólam, és olyanokat is kitalálnak, aminek egy kis része sem igaz! Jóban vagyok az osztálytársaimmal, már amennyire lehet, de mindig azt hallom vissza - több ember által megerősítve! - hogy engem mennyire utálnak a többiek! Pamacsgolyó" A szakértő válaszol.
2010-09-06
Délelőtt hallgathatom az osztálytársaim gúnyolódását. A legapróbb dologért is kiröhögnek! Délután igyekszem hamar hazaérni, erre anyám belém köt, hogy mért késtem ennyit, kivel voltam. Aztán szeretnék leülni egy 10 percre, hogy kifújjam magam, de egy perc múlva anyám rám szól, hogy miért nem tanulok már. Semmi sem jó neki, amit csinálok." A szakértő válaszol
2010-09-01
"Múltkor egy buliban voltam, és 2 srác odajött hozzám, hogy menjek ki velük. Verekedni akartak. Én nagyon megijedtem az egésztől, és azóta nem tudom kiverni a fejemből őket. Most lesz egy buli, amit nagyon vártam eddig, és félek, hogy megint belém kötnek. Kérem, segítsen!" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.
2010-08-28
"A legjobb barátom (?) bemásolt egy teljes msn beszélgetésünket a barátnőjének. Előzményként tudni kell, hogy a barátnője kezdte megcsalni egy másik sráccal, amit én megtudtam, és elmondtam a barátomnak, valamint tanácsokat adtam. A vége az lett, hogy a barátnője engem szidott minősíthetetlen stílusban, és el akarja érni, hogy ne barátkozzunk ezentúl. Mit tegyek?"
2010-08-22
Rengeteg dolgot tehetsz, hogy megváltoztasd az önmagadról alkotott képet, mindenféle plasztikai sebészet nélkül is. Ne feledd, az én kép nem azt jelenti, hogy hogyan is nézel ki, hanem hogy te mit gondolsz magadról és hogyan érzed magad a bőrödben.
2010-08-10
"Nem tudom, hogy honnan származom. Azt tudom, hogy apukám tiszta magyar, de az anyukámnak az apukája sváb, az anyukája viszont olyan, mintha cigány lenne. Nem vagyok benne biztos, nem tudom, és megkérdezni sem merem. Hogyan jöhetnék erre rá biztosan? Mindig úgy képzelem el magam, mint egy cigányt, mióta nagyon régen egy osztálytársam lecigányozott." A KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.
2010-08-07
"14 éves fiú vagyok, és elég sokszor meggyűlt a bajom amiatt, hogy alig van, vagy egyáltalán nincs önbizalmam... Eléggé félek az új emberektől, nem szívesen megyek ki a házból, és már kezd zavaró lenni ez a rettegés. Pszichológushoz nem szeretnék menni." A KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.
2010-08-06
Három tinédzsert vettek őrizetbe a brit rendőrök Southamptonban. A vád súlyos: napokig kínozták, és szexuális szolgáltatásokra kényszerítették iskolatársukat.
2010-08-04
Örök dilemma, hogy lehet-e barátság fiú és lány között. Te minden bizonnyal azt gondolod, hogy nem, ha a kedvesed legjobb barátja egy lány. Mit tehetsz, ha elönt a féltékenység?
2010-07-27
14 éves fiú vagyok. Nagyon sokan furcsa szemmel nézik, hogy szinte semmilyen zenét nem szeretek. A heavy metal a kedvencem és a komoly zene (Bach, Beethoven, Mozart). És egész nap, vagyis napi 8-9 órán át hallgatok ilyen zenét. Ez azóta van, mióta vége lett a szerelmi kapcsolatomnak.
2010-07-18
Negyven éve ismert, hogy egy jóízű nevetés enyhíti az autoimmun betegségek tüneteit – ahogyan azt egy Norman Cousins nevű kutató megfigyelte. Ez a kutatás folytatódott a ’80-as években is, amikor dr. Lee S. Berk leírta, hogy a nevetés csökkenti a stresszhormonok szintjét és serkenti a védő hatású immunsejtek termelődését.
2010-07-16
Mindenkivel előfordult már, hogy egy hirtelen jött – és szinte ok nélküli – nevetőgörcs következtében egy ideig nem kapott levegőt, vagy az abbahagyhatatlan kacagási roham odáig fajult, hogy a hasa is belefájdult. De okozhat-e halált az ártalmatlanul indult, felhőtlen nevetés?
2010-07-11
A düh természetes reakció akkor, ha valami frusztráció (akadályoztatás) ér.
2010-06-16
Nyilvánvalóan mindenki szeretne könnyed társalkodó partner lenni. A beszélgetés gördülékenysége érdekében érdemes néhány szempontot szem előtt tartani. Mindenekelőtt –némi önismeret birtokában- nem árt tisztázni, ki melyik beszélgető-kategóriába tartozik: a kérdező-, az okoskodó-, esetleg a hencegő-típusba sorolható-e. Vagy esetleg a tökéletes társalgó ritka klasszisai lennénk?
2010-05-20
A 3–6. osztályos, elhízott gyerekeket sokkal inkább terrorizálják az osztálytársai, mint a többieket, függetlenül társadalmi, szociális vagy tanulmányi helyzetükre – állítja egy új tanulmány.
2010-05-19
<<  1 ... 25 26 27 28 29  >>