/ LÉLEK / barátság

LÉLEK barátság kategória (434)

Egyre jobban izgatja a hálózatkutatók fantáziáját a Facebookon túli élet, vagyis a közösségi oldalon kívül rekedtek kapcsolatrendszerének feltérképezése, amely egy most megjelent tanulmány szerint meglepően eredményesen folyik.
2012-05-15
Utolsó személyes emlékem róla, hogy hatalmas motorral rója Budapest utcáit, még a szerkesztőségbe is bukósisakban érkezik. Lót-fut, intézkedik, szerkesztőként határozott, rövid mondatokkal "rakja helyre" a hozzá tartozó stábot, "kíméletlenül" kritizál, majd rohan a barátaihoz, hogy folytassa a pörgést. Aztán mintha a föld nyelte volna el a volt rádiós újságírót, Belicza Beát. Évekig semmit sem hallottam róla, mígnem ráakadtam egy internetes blogjára. Afrika egyik legszegényebb vidékén pötyögte a gépbe élményeit, már amikor pár órára volt áram. Kíváncsivá tett, de beszélgetni csak átmeneti hazatérte után tudtunk.
2012-05-12
Nemrég a KamaszPanasz tini szerkesztői felkerekedtek, és az önkéntes hét keretében több intézménybe is ellátogattak, segítettek és nem utolsó sorban fantasztikus élményeket és tapasztalatokat szereztek. Reindl Anikóval, az egyik civil szervezet lelkes munkatársával beszélgetett szerkesztőnk.
2012-05-11
Ha szeretsz segíteni, és a filmkészítés vagy a fotózás szerelmese vagy, akkor jelentkezz a "Nyitott szemmel, nyitott szívvel - a Jóakarat ereje" elnevezésű pályázatra, és oszd meg másokkal is a tehetségedet!
2012-05-10
Debrecenben nemrég rendezte meg az egyik önkéntes szolgálat (KÖZ-Pont egyesület) az önkéntesek hetét, ami az Önkéntes Maraton fantázianévre hallgat. Lényege, hogy egy hét alatt 11 intézményt látogatnak végig az egyesület önkéntesei, illetve a vállalkozó szellemű középiskolások és egyetemisták, itt pedig foglalkozásokat tartanak, programokat szerveznek.
2012-05-09
Táncolni a fiúkkal, beszélgetni az osztálytársakkal, átugrani a zsámolyt és bemenni a fizikaórára – miért van az, hogy ez egyeseknek a világ legtermészetesebb dolga, míg másoknak az egész kamaszkort meghatározó, számtalan rossz pillanatot okozó, szorongásokat előidéző mumus? Három, serdülőkkel foglalkoztató szakembert faggattunk, és vetettük le velük a felnőttség álarcát, hogy megtudjuk, ők mitől szorongtak tinédzserként, melyek azok az alapélmények, amelyekből táplálkozva még ma is megtalálják a hangot az ifjúsággal.
2012-05-03
Az önkénteskedés kezedbe adja a lehetőséget, hogy életeket változtass meg, beleértve a tiédet is. Ha felkavarnak a hírek, amely épp egy környezeti katasztrófáról, vagy egyéb szörnyűségről szólnak, akkor az önkéntesség neked való!
2012-04-19
Bizonyára a te környezetedben is vannak "bloggerek", akik az internetes naplójukban tudósítanak mindenkit az életükről. Vagy éppen te is közéjük tartozol? Mint egy kutatásból kiderült, a blogolás többet használ mint gondolnád! Bizonyították, hogy a rendszeresen írogatók akár már pár hét után is kevésbé ingerültek vagy szorongóak.
2012-03-29
„Most” - suttogta Réka. „Gyorsan, amíg az őr nem figyel ide!” Ezután Vera dobogó szívvel finoman nekidőlt az őrizetlenül hagyott sminkes polcnak és becsúsztatott két rúzst a táskájába. Vera szomorúnak és kitaszítottnak érezte magát, miután követte társai utasításait. Végül mindketten kijutottak a boltból, de Vera mégis pánikba esett.
2012-03-16
Kinek mi jut eszébe március 15-éről? Végeláthatatlannak tűnő beszédek? Kokárda? Ceremónia? Szabadságharc? Csak egy nap, amikor nem kell iskolába menni? Mindenkinek más-más asszociációja támad. Miért fontos ünnepelnünk?
2012-03-15
Nehéz elfogadni, hogy valaki nem bánik veled jól. Lehet, hogy azt gondolod, „nem is olyan rossz a helyzet”, mivel néha kedvesek, és jó velük lenni.
2012-03-14
A családon belüli erőszak sokkal gyakoribb jelenség, mint azt gondolnánk. Sajnos gyerekek, tinik, nők és férfiak életét keseríti meg, hogy az otthon melege helyett egy fenyegető közegbe kell hazatérni nap, mint nap.
2012-03-09
A nőnapi nagy hírünk, hogy túlerőben vannak a lányok és a hölgyek hazánkban. Igen, a statisztikák szerint többen vannak, mint a férfiak. Más érdekes számadatról is beszámolunk, valamint eláruljuk, honnan ered a nők ünneplése.
2012-03-08
Rájöttél, hogy különbözöl a többiektől? Kinek mondd el? És hogyan? Kata 13 évesen vette észre, hogy leszbikus. „Éppen csókolózós játékot játszottunk a többi lánnyal és fiúval, és rájöttem, hogy igazából egyik fiút sem szeretném megcsókolni” – mondta.
2012-03-03
Véget ért egy valóságshow immár sokadik évadja. Minek voltunk tanúi? Mennyiben tükrözi a valóságot a show? Miért fogja meg nézők ezreit a műsor? Mennyire vegyük komolyan a látottakat?
2012-02-28
<<  1 ... 21 22 23 24 25 ... 29  >>