SMS
#Lélek

SMS – törvények egy párkapcsolatban

2010.07.16.
2 perces olvasási idő

Szeretnénk egy kicsit segíteni, hiszen sokan nem biztosak abban, hogy mit tehetnek és mit nem egy párkapcsolat alatt SMS-ezés közben. Egy neves kapcsolat-szakértő tippjei segítségével sokat javíthatsz az SMS-ezési szokásidon.

Mit NE tegyél!

NE találgass! Ha egy SMS rejtélyes vagy homályos, akkor várj addig, amíg nem kerülsz szemtől szembe a feladóval, és meg tudjátok beszélni az üzenetet. Persze az SMS-ek direkt sokat bíznak rá a képzeletedre, és bíznak abban, hogy meg tudod fejteni a rövidített és ezáltal egyszerűbben begépelhető üzeneteiket. Ám ha semmiképpen nem tudod megfejteni, de nem akarsz várni a találkozásig, akkor csak válaszolj egy „Felhív6lak?” szintén rövidítéssel, és dumáljátok meg.sms

NE rövidíts túl sokat! Még ha sok mondanivalód is van, akkor se vidd túlzásba a rövidítések használatát, illetve maradj azoknál a formáknál, amik érthetőek, hiszen esetleg egy kibogozhatatlan és zagyvaságnak tűnő üzenet lesz a vége az SMS-ednek. Ha nagyon sok mondanivalód van, akkor inkább telefonáljatok, találkozzatok!

NE ingerelj! Az SMS-flört mindenképpen szórakoztató és játékos, de csak akkor, ha tényleg a valós érzéseidet írod bele. Ráadásul az élőben flörtölés sokkal hatásosabb, a verbális kommunikációdból is sok minden kiderülhet, de csak nem ugyanaz. Ráadásul ha esetleg játéknak veszed az egészet, akkor talán erősen meg is bánthatsz másokat, ezért csak óvatosan!

NE üzenj, mikor mérges vagy! Persze a frusztrációt akár egy „Grr..” üzenetben is kifejezheted, de talán telefonon sokkal jobb az egész. Ráadásul elég fura egy egész idegesítő szituációt pár karakterbe sűrítve értelmesen elmesélni, és akár még nagyobb félreértések is születhetnek.

NE legyél bunkó és NE közölj rossz híreket! Például kevés faragatlanabb dolog van, mint SMS-ben szakítani, ráadásul egy ilyen modern világban a ’hírneved’-nek is gyorsan híre mehet. Tehát mindenféle szöveges szörnyűséget kerülj el, egyébként is tisztább az ilyeneket szóban elintézni.

Mit tegyél?

Írj édes semmiségekről. Ha nagyon elfoglalt vagy és rajtad is diadalmaskodott rohanó világunk, ezáltal nem akarod felvenni a telefont, akkor csak írj egy „Szia, mi újság?” vagy egy „Remélem szép napod van” SMS-t. Ráadásul az sms-ezők nagy része imád egy szimpla „Rád gondolok”, „Eszembe jutottál” és hasonlóan kedves üzenetet látni a képernyőjén.

Írj gyakran! Egy felmérés szerint az sms-ezés sokkal meglepetésszerűbb és ezáltal örömtelibb módja a kapcsolattartásnak, hiszen azonnal látod és így akár azonnal mosolyt csalhat az arcodra egy kedves SMS. És így ha még messze is vagytok egymástól, akkor is tudod, hogy a partnered eszébe jutottál.

Küldjetek egymásnak SMS-t az első randi előtt! Kutatások is igazolják, hogy a partnerek sokkal kényelmesebben és fesztelenebbül érzik magukat az első randin, ha már előtte váltottak SMS-eket egymással.

Válaszolj időben! A legtöbb ember mindig a mobilja közelében tartózkodik, tehát ha nem válaszolsz egy órán belül, akkor a feladó személy elutasítottnak érezheti magát. Ha nincs időd válaszolni, akkor ezt írd le SMS-ben, vagy ha ezt sem tudod megtenni, akkor a későbbi válaszodat kezd azzal, hogy „Bocsi, csak most láttam, amit írtál..”
Jó SMS-ezést kívánunk!

(Gy.A.)

forrás: dating.about.com