/ DROG, CIGI, ALKOHOL / alkohol

DROG, CIGI, ALKOHOL alkohol kategória (100)

A német rendőrség figyelmeztetést adott ki egy újabb, a tinik körében terjedő, és egyre népszerűbb, de veszélyes alkoholfogyasztási módszerről. Vodkába áztatott tampont használtak egyes tinik a gyors lerészegedés és az árulkodó alkoholszag elrejtése érdekében. Komoly egészségügyi veszélyeket rejt magában a módszer!
2011-04-15
Meglepő eredményre jutottak a stockholmi Karolinska Institute kutatói: adataik szerint a 15-16 éves diáklányok jóval gyakrabban néznek a pohár fenekére, mint a tinédzser fiúk.
2011-03-10
Figyelmeztető mértékben megnőtt azon tinilányok száma, akik fizikálisan agresszívak és szabadszájúak az iskolában, illetve otthon is - állapították meg szakértők.
2011-02-18
A tinik isznak, hogy részegek legyenek. Isznak akkor, ha valamilyen emocionális problémájuk van. Isznak, ha depressziós hangulatuk van, isznak, ha valamilyen félelmük van vagy szoronganak, isznak, hogy beilleszkedjenek egy baráti körbe, isznak, ha unatkoznak, isznak, ha a szüleikkel szeretnének harcba szállni, de isznak csak úgy a buli kedvéért is.
2011-02-08
Tanulmányok igazolják, hogy a tinikori alkoholfogyasztás rossz döntéshozatalhoz vezethet a későbbiekben. Ha fiatalkorban alkoholt fogyasztasz, későbbi életedben megfontolatlan döntéseket hozol.
2011-02-05
A cím meghökkentő lehet, de nem szó szerint kell értelmezni. A kutatást egy amerikai intézet végezte, mely szerint azok az emberek, akik rendszeresen fogyasztanak energiaitalokat, könnyen problémás alkoholfogyasztókká válhatnak.
2011-01-08
Egy kutatás eredménye szerint a videójátékot használó fiatalok közel 9 százaléka függő. Ezek a gyerekek nem csak sokat játszanak, hanem a játékhoz való viszonyuk károsan befolyásolja az iskolai teljesítményüket, a családjukkal és barátaikkal való viszonyukat, és komoly betegségekhez, viselkedési zavarokhoz vezethet.
2010-12-17
Régebben a kelet-európai kamaszok kevesebbet alkoholizáltak, összehasonlítva nyugat-európai társaikkal. Egy új, svájci kutatás szerint azonban az elmúlt évtized során a különbségek lassan eltűntek.
2010-11-23
Egyelőre csak Nagy –Britanniában,ahol egy felmérés szerint a 14-16 évesek mintegy harmada minden hétvégén fogyaszt alkoholt. Éppen ezért fontos, hogy a tinik megtanulják, hogyan részesítsék elsősegélyben veszélyesen részeg barátaikat – állítja a Brit vöröskereszt.
2010-09-19
Rengeteg módja van annak, hogyan csináljunk egy sikeres partit úgy, hogy mindenki épségben hazaérjen. Ha a bulinak vége, a meghívottaknak egy igen nehéz kérdéssel kell szembesülniük: hogy jutunk haza?
2010-09-03
Amikor a szüleid és a tanárok figyelmeztetnek téged az alkohol káros hatásaira, általában a kezedbe adnak egy unalmas statisztikát, ami igazából semmit nem jelent neked. Az egészet csak számoknak tekinted, kivéve ha ismersz olyat aki megsebesült, esetleg meghalt egy ivással kapcsolatos balesetben.
2010-08-23
Manapság sajnos egyre többször halljuk azt a szót, hogy szenvedélybetegség. De vajon tudjuk-e, hogy mit jelent ez? Vagy csak nagyvonalakban rámondjuk az összes alkoholistára és játékgépezőre?
2010-06-20
Úgy tűnik, hogy a fiatalok alkoholizálásának megelőzésére szolgáló törekvéseket a televízió fő műsoridejében az alkohol fogyasztására buzdító burkolt üzenetek aláássák.
2010-06-20
Vodka eyeballing – ez a neve a legújabb őrületnek, mely Nagy-Britanniából indult, ám mára világszerte elterjedt a fiatalok között. Azonban kevesen tudják, hogy az új hóbort vakságot okozhat.
2010-06-10
Ha nyár, akkor fesztiválok, koncertek és persze bulik! Azért nem árt, ha a szórakozást nem rontja el semmi kellemetlenség. Mutatjuk, hogy mire figyelj.
2010-05-01
<<  1 ... 4 5 6 7  >>