Drog, cigi, alkohol, alkohol

#Drog, cigi, alkohol #alkohol

95 db cikk a témában

#alkohol
2011.02.08.

Alkoholista tinik – Mi az oka?

A tinik isznak, hogy részegek legyenek. Isznak akkor, ha valamilyen emocionális problémájuk van. Isznak, ha depressziós hangulatuk van, isznak, ha valamilyen félelmük van vagy szoronganak, isznak, hogy beilleszkedjenek egy baráti körbe, isznak, ha unatkoznak, isznak, ha a szüleikkel szeretnének harcba szállni, de isznak csak úgy a buli kedvéért is.

#alkohol
2010.09.19.

Alkohol elsősegélyt tanítanának a kamaszoknak az iskolákban

Egyelőre csak Nagy –Britanniában,ahol egy felmérés szerint a 14-16 évesek mintegy harmada minden hétvégén fogyaszt alkoholt. Éppen ezért fontos, hogy a tinik megtanulják, hogyan részesítsék elsősegélyben veszélyesen részeg barátaikat – állítja a Brit vöröskereszt.

#házibuli
2010.09.03.

Hogyan kerüljük el az ittas vezetést házibuli után?

Rengeteg módja van annak, hogyan csináljunk egy sikeres partit úgy, hogy mindenki épségben hazaérjen. Ha a bulinak vége, a meghívottaknak egy igen nehéz kérdéssel kell szembesülniük: hogy jutunk haza?

#alkohol
2010.08.23.

Alkohol: Indokok, amiért inni kezdesz

Amikor a szüleid és a tanárok figyelmeztetnek téged az alkohol káros hatásaira, általában a kezedbe adnak egy unalmas statisztikát, ami igazából semmit nem jelent neked. Az egészet csak számoknak tekinted, kivéve ha ismersz olyat aki megsebesült, esetleg meghalt egy ivással kapcsolatos balesetben.

#szenvedélybetegség
2010.06.20.

Szenvedélybetegség - Van esély a gyógyulásra?

Manapság sajnos egyre többször halljuk azt a szót, hogy szenvedélybetegség. De vajon tudjuk-e, hogy mit jelent ez? Vagy csak nagyvonalakban rámondjuk az összes alkoholistára és játékgépezőre?

A tv ellentmondásos üzenete az alkoholról
#tv
2010.06.20.

A tv ellentmondásos üzenete az alkoholról

Úgy tűnik, hogy a fiatalok alkoholizálásának megelőzésére szolgáló törekvéseket a televízió fő műsoridejében az alkohol fogyasztására buzdító burkolt üzenetek aláássák.

#eyeballing
2010.06.10.

Vodka a szembe - Veszélyes trükk

Vodka eyeballing – ez a neve a legújabb őrületnek, mely Nagy-Britanniából indult, ám mára világszerte elterjedt a fiatalok között. Azonban kevesen tudják, hogy az új hóbort vakságot okozhat.

#fesztivál
2010.05.01.

A nyári fesztiválok veszélyei

Ha nyár, akkor fesztiválok, koncertek és persze bulik! Azért nem árt, ha a szórakozást nem rontja el semmi kellemetlenség. Mutatjuk, hogy mire figyelj.

#főiskola
2010.04.27.

Idegenek viszik fel a lakásukra - Mit kezdjek a húgommal?

"A húgom elsőéves főiskolás, és előtte a középiskolában sohasem ivott. Most, hogy távol kerül a szülői háztól, arra használja ezt a szabadságot, hogy keményen iszik a bulikon és utána ismeretlen fickók a lakásukra furikáznak vele..."

#tin
2010.02.19.

Alkohol és energiaital együttes hatása

Az alkohol és energiaital keveréke magas bódultsági szintet idéz elő és növeli a vezetés veszélyeinek kockázatát. Az energiaital - ami fiatalok által igen közkedvelt - koffeinlöketet ad, ugyanakkor jól ismert italokban is fellelhető, mint például a Red Bull-vodkában. Az alkohol és az energiaital keveréke egy veszélyes mix lehet, egy floridai egyetem által végzett kutatás szerint.

#alkohol
2010.01.19.

A világos színű italok nem okoznak másnaposságot?

Számos városi legenda kering arról, hogy a világosabb italok segíthetnek abban, hogy ne legyünk másnaposak. Nos, ez azért nem így van, bár tény, hogy segíthet, de az állítás így magában nem állja meg a helyét!

#alkohol
2010.01.18.

Ne idd el az agyad!

Egy új ausztrál kutatás szerint, akármennyire is hangzik butaságnak, néhány tini annyit iszik egyszerre, hogy az eszméletét is elveszti. A 15 évesek több mint negyede állítja, hogy ez már megtörtént vele.

#alkohol
2009.12.31.

Mi okozza a másnaposságot, mit tehetünk ellene?

Kutatások mutatták ki, hogy a szeszes italokban az alkohol és a tejsav egymással való reakciója okozza a reggeli rosszullétet, fejfájást és az ingerlékenységet. Ezek és a szomjúság az alkohol dehidratáló hatásainak eredménye.